Türkiye'de ve sanayileşmiş ülkelerde kaynakçı, kaynak teknisyeni ve kaynak mühendisi eğitimi ve öğretiminin incelenmesi
The Analysis of training, studying and courses of welders, welding technicians and engineers in the developed countries and Turkey
- Tez No: 5320
- Danışmanlar: PROF. DR. KUTSAL TÜLBENTÇİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Metalurji Mühendisliği, Metallurgical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Belirtilmemiş.
- Yıl: 1988
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Metalurji Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Belirtilmemiş.
- Sayfa Sayısı: 204
Özet
I TÜRKİYE'DE VE SANAYİLEŞMİŞ ÜLKELERDE KAYNAKÇI, KAYNAK TEKNİSYENİ VE KAYNAK MÜKENDİSİ E?İTİMİ VE Ö?RETİMİNİN İNCELENMESİ (Yüksek Lisans Tezi) İbrahim ERTÜRK GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eylül 1988. ÖZ Modern kaynak yöntemlerinin geliştirilmesi, 19, yüzyılın ortalarından sonra, oksi-asetilen alevinin ve elektrik arkının bulunması ile başlar. Kaynak konu sundaki en yoğun çalışmalar ise I. ve II. Dünya Savaş ları döneminde görülmektedir. Savaş yıllarında imalat tekniklerinin artması, perçinli birleştirmelerin yerini, kaynaklı birleştirmelere bırakmasına yol açmıştır. Yi ne aynı yıllarda kaynağın, gemi inşaa sanayinde kulla nılması için yoğun gayret sarfedilmiş, büyük deneyim lerden sonra bugünkü seviyeye gelinmiştir. Bugün, kay nak elektronik endüstrisinde, savaş sanayinde, nükleer santrallarda ve uzay endüstrisinde büyük uygulama alan ları bulmuştur. Sanayileşmiş ülkeler birçok alanda oldu ğu gibi bu alanda da işçisinden mühendise kadar olan per sonelin eğitimini yasalarla zorunlu hale getirmiştir. Kaynak konusundaki araştırmalar ve gelişmeler ise bu ül kelerin öğretim kurumları, üniversiteleri, kaynak cemi yetleri ve kaynak araştırma enstitüleri tarafından bü yük bir hızla devam etmektedir, ülkemizin de“Kaynak Eği timi”yönünden sanayileşmiş ülkeler arasındaki yerini alması için bazı önemli çalışmaların başlatılıp, sürdü rüldüğü görülmektedir.
Özet (Çeviri)
II THE ANALYSIS OF TRAINING, STUDYING AND COURSES OF WELDERS, WELDING TECHNICIANS AND ENGINEERS IN THE DEVELOPED COUNTRIES AND TURKEY (M.Sc. Thesis) İBRAHİM ERTÜRK GAZÎ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SEPTEMBER, 1988 ABSTRACT The improvement of modern welding technology have th been started in the middle of 19 century with disco- viries of the electrical-arc and oxy-acetylene flame. The most densely studies about welding through the improvement was de!ne ' during the first and. second world wars. Depending on the increased production technigues the welding was started to take place of rive ting for the joints. At the same years welding was densly tried to be used in the ship, building and by these exertions, welding experience which will be the base of today's technology was greatly increased. Today, wel ding have been deeply used in electronics industry, nuclear centrals and space industries and etc fields. In the developed countries as seen in most of their technical and social fields, the training of the whole personel who deals with welding (workers to the engineer side) have to be done by the laws. The research and ana lysis of welding technology have been fastly continuing by the training institudes, welding department of uni versities, welding chambers, and welding research insti tudes of these developed countries. By these exertions r Turkey have been triying to take a part in the“Welding training”subject between the developed/industrialized countries.
Benzer Tezler
- Gelişmekte olan ülkelerin dış borç sorunu ve Türkiye'nin dış borçları
Başlık çevirisi yok
MUSTAFA KARAGÖZ
- Küçük sanayi işletmelerinde finansman kaynakları içinde kredilerin yeri ve bir uygulama
Başlık çevirisi yok
İSMET BOLAT
- Green entrepreneurship as a driving force for the green economy: A case study on green entrepreneurship in Istanbul
Yeşil ekonominin itici gücü olarak yeşil girişimcilik: İstanbul'da yeşil girişimcilik üzerine bir vaka çalışması
ECE TURNA
Yüksek Lisans
İngilizce
2023
Şehircilik ve Bölge Planlamaİstanbul Teknik ÜniversitesiŞehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
PROF. DR. TÜZİN BAYCAN
- Yenilenebilir enerji planlaması için bütünleşik çok amaçlı bir karar modeli önerisi
An integrated multi-objective decision model for renewable energy planning
BEYZANUR ÇAYIR ERVURAL
Doktora
Türkçe
2018
Endüstri ve Endüstri Mühendisliğiİstanbul Teknik ÜniversitesiEndüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
PROF. DR. RAMAZAN EVREN