Mesleğe adanmışlık ve işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkinin incelenmesi: Adıyaman Üniversitesinde bir uygulama
The investigation of the relationship between professional dedication and turnover intention: Adıyaman University application
  1. Tez No: 532133
  2. Yazar: ABDULHAMİT BİLGİÇ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YAKUP DURMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Mesleğe adanmışlık, İşten ayrılma niyeti, Adıyaman üniversitesi a sonra doldurulacaktır, Professional Dedication, Turnover Intention, Adıyaman University ha sonra doldurulacaktır
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Mesleğe adanmışlık, çalışanın işe bağlılığını ifade eden bir kavramdır. Çalışanın işi hayatının merkezine koymasına işaret eder ve yaşamındaki önemini vurgular. İşten ayrılma niyeti ise çalışanların tatminsizliğini ifade etmektedir. Bu çalışmanın amacı mesleğe adanmışlık ve işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Bu bağlamda Adıyaman Üniversitesi çalışanlarına bir anket uygulaması yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar incelendiğinde, katılımcıların mesleğe adanmışlık ve işten ayrılma niyeti seviyelerinin ortalama düzeyde olduğu ve bu iki değişken arasında negatif yönlü ve anlamlı bir ilişkinin olduğu bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
Commitment to job is a concept that represents the employee's devotion to their job. It means that the employee has put his job into the center of their life and it emphasizes the importance of that job in their life. The intention to quit states the dissatisfaction of the employee. The objective of this study is to investigate the relationship between professional dedication and turnover intention. In this context, a questionnaire is conducted to personals of Adıyaman University. The results of the study shows that the professional dedication and turnover intention levels of the participants are at an average level and there is a negative meaningful relationship between these two variables.