Educational administration in Turkey
Türkiye'de eğitim yönetimi
- Tez No: 53378
- Danışmanlar: DOÇ.DR. AYKUT POLATOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, EğitimYönetimi, Türkiye'de Eğitim Sistemi IV, Education, Educational Administration, Educational System in Turkey 111
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
öz TÜRKİYE DE E?İTİM YÖNETİMİ Karademir, Esra Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Aykut Polatoğlu Ocak 1996, 97 Sayfa Bu çalışma, eğitim yönetiminin Türk eğitim sistemi içindeki yerini incelemiştir. Eğitim sisteminin etkin işleyişi açısından oldukça önemli olan bu konu, Türkiye'de henüz yeni gündeme gelmiş olmasına rağmen gelişmiş ülkelerde 1900'lerin başından beri uygulanmaktadır. Bu nedenle, bu çalışmada öncelikle eğitim yönetiminin dünyadaki gelişme süreci incelenmiş ve uygulanmasına ilişkin bir model geliştirilmiştir. Daha sonra bu model çerçevesinde, Türk eğitim sisteminin eksiklikleri tartışılmış ve sistemi geliştirmek için neler yapılabileceğine dair önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT c EDUCATIONAL ADMINISTRATION in TURKEY Karademir, Esra Master, Department of Political Science and Public Administration Superviser: Assoc. Prof. Dr. Aykut Polatpğlu January 1996, 97 pages This thesis analyzes the place of educational administration in Turkish educational system. The educational administration which is very important in the sense of working of educational system efficiently has been exercised in developed countries since the beginning of 1900s whereas has recently become actual in Turkey. Therefore, firstly, the development of educational administration in the world administration has been traced and a model concerning to the application of educational administration has been tried to constract in this thesis. Then, the shortcomings of Turkish educational system are discussed within the framework this model and, as a result, some recommendations are given about what should be done in order to improve the system.