A Motivational state analysis: A case study
Motivasyonel durum analizi: Bir örnek çalışma
  1. Tez No: 53379
  2. Yazar: GÜL KÖKEN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ŞİNASİ AKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Motivasyon, motivasyonel durum, hedef belirleme. iv, Motivation, motivational state, and goal setting. Hi
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
öz MOTIVASYONEL DURUM ANALİZİ: BİR ÖRNEK ÇALIŞMA Köken, Gül Yüksek Lisans Tezi, Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Şinasi Aksoy Eylül 1996, 95 sayfa Bu çalışmanın amacı, ekonomi politikaların oluşturulmasında ve uygulanmasında önemli yer teşkil eden bir kamu örgütünün araştırma bölümündeki bireylerin motivasyonel durumlarını belirlemektir. Sınırlı ve belirli bir yapı çerçevesinde, bu çalışmada, şu andaki personel politikalarına bir model oluşturacak bilgi birikimi sağlamak için çalışanların motivasyonel durumu üzerinde durulmuştur. Diğer motivasyonel teorilerin yanında, hedef belirleme, motivasyonel durum için çıkış noktası olarak kabul edilmektedir. Bu durumu belirlemek için, bir anket hazırlanmış ve bahsedilen gruba uygulanmıştır. Daha sonra, sözkonusu denek grubunun motivasyonel durumları tarif edilmiş ve çıkarımlar yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A MOTIVATIONAL STATE ANALYSIS: A CASE STUDY Köken, Gül M.S., Department of Public Administration Supervisor: Prof.Dr. Şinasi Aksoy September 1996, 95 pages The purpose of this study is to find out motivational state of individuals in a research department of a public organization involved in the formulation and implementation of economic policy. It is the objective of this research to accumulate data, although bound and limited, on the state of employee to construct and model personnel policies of the present. The goal setting along with other motivational theories is taken as a basis for a motivational state. By so doing, a questionnaire is applied to above mentioned individuals and after that, the definition and the consequences of the motivational state are given.