Total quality management system prupusal for a foud plant
Bir gıda fabrikası için toplam kalite yönetimi sistemi önerisi
- Tez No: 53380
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ÖMER YAĞIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi (TKY), Makarna Ürünleri iv, Total Quality Management (TQM), pasta products. Ill
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
öz BİR GIDA FABRİKASI İÇİN TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ SİSTEMİ ÖNERİSİ Alpas, Hami Yüksek Lisans Tezi, İşletme Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Ömer Yağız Eylül 1996, 95 sayfa Bu çalışmada, Nuh Makarnacılık A.Ş. isimli bir gıda fabrikası için, Toplam Kalite Yönetimi (TKY) sistemi tasarlanmış ve temel prensipleri önerilmiştir. Bu kapsamda, yönetim ve teknik sistemin yapısı ve birbirleriyle etkileşimleri, kalite bağlamında incelenmiştir. Şirketin, Toplam Kalite Yönetimi sistemine olan gereksinimi belirlenmiş ve tasarlanan Toplam Kalite Yönetimi sisteminin başarılı bir biçimde şirkete yerleştirilebilmesi için gerekli faaliyetler gösterilmiştir. Tasarlanan sistemin uygulaması şirket üst yönetimine brrakılmıştır. Çalışmanın sonunda, tasarlanan Toplam Kalite Yönetimi sisteminden beklenen sonuçlar tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TOTAL QUALITY MANAGEMENT SYSTEM PROPOSAL FOR A FOOD PLANT Alpas, Hami MBA., Department of Management Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ömer Yağız September 1996, 95 pages In this study, A Total Quality Management (TQM) system is designed and its underlying principles are suggested to a food plant, Nuh Pasta Products Company. Within this scope, the structure of the management system, the technical system and their interactions for the company are examined in terms of quality. The need for a TQM system for the company is outlined and the necessary actions to be taken for the successful installation of the proposed TQM system are shown. The implementation of the designed TQM system is left to the company top management. Finally, the expected results and the prospects of the proposed TQM system are discussed.