Resource-constrained project scheduler
Sınırlı kaynaklı projeler için planlayıcı
  1. Tez No: 53397
  2. Yazar: YILMAZ KARA
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. CEMAL AKYEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sınırlı Kaynaklı Proje Planlama, Bilgisayar Destekli Planlama, Yöntemler, Atama Kuralları. iv, Resource-Constrained Project Scheduling, Computer-Aided Scheduling, Heuristics, Dispatching Rules. Ill
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
öz SINIRLI KAYNAKLI PROJELER İÇİN PLANLA YICI Kara, Yılmaz Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Cemal AKYEL Ocak 1996, 96 sayfa Bu çalışmada, proje bitirme süresini en kısa tutmayı amaç edinerek sınırlı kaynaklı projeleri planlayan bir bilgisayar yazılımı sunulmuştur. Program Microsoft Windows altında çalışır. Kullanıcılar ve yazılıma yeni özellikler eklemek isteyen programcılar için kullanıcı dostu ve genel amaçlı bir arabirim hazırlanmıştır. Planlama algoritması olarak Minimum Slack yöntemi kullanılmıştır. Yazılımın modüler yapısı yeni algoritmaların kolaylıkla eklenmesini sağlar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESOURCE-CONSTRAINED PROJECT SCHEDULER Kara, Yılmaz M.B.A., Department of Management Supervisor: Assist. Prof. Dr. Cemal Akyel January 1996, 96 pages This study presents a computer software that schedules projects under resource constraints for the objective of minimizing the project completion time. The program runs under Microsoft Windows. A user-friendly and general-purpose interface is provided for users, and programmers who would like to incorporate additional features. Minimum Slack Time heuristic rule is used as the scheduling algorithm. However, the modular nature of the software makes the addition of new algorithms easy.