Üniversitelerde çalışan idari personelin performansını etkileyen faktörler: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi örneği
Factors affecting performance of administrative personnel works in universities: Example of Tekirdağ
  1. Tez No: 537208
  2. Yazar: ASLI AKDENİZ ÖZSOY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SALİH ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Public Administration, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: üniversite, idari personel, performans, university, administrative personnel, performance
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma İktisadı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Yeni kamu yönetim anlayışı ile birlikte öncelikle özel sektörde uygulanan ve daha sonra kamu sektörüne transfer olan modellerden biri de performans yönetimidir. Kamu çalışanlarının beklenti ve taleplerinin karşılanmasında performans yönetiminin büyük bir önemi olduğu kabul edilmektedir. Bu tezde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi idari personelinin performansını etkileyen faktörler üzerinde durulmuş ve performans ölçütleri Ki-Kare, Anova ve Korelasyon analizlerinin yorumlanması ile açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
Associated with the new public administration understanding, performance management is one of the models which is primarily applied in private sector and after that transferred to public sector. Performance management is considered to be of great importance in meeting the expectations and demands of public employees. In this thesis, the factors affecting the performance of the administrative personnel of Namık Kemal University were emphasized and performance measures were explained by the interpretation of the Chi-Square, Anova, and Correlation analysis.