Fethiye bölgesinde yaşayan yabancı turistlerin yerleşim sebepleri
Investigate the reasons of settlement of foreign tourists living in Fethiye
  1. Tez No: 537714
  2. Yazar: NURTEN TEKELİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDOĞAN GAVCAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Fethiye, Yerleşik Yabancılar, Gayrimenkul, Turizm, Anket Veri Sonuçları
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu çalışmanın amacı; Fethiye'de yaşayan yabancı turistlerin yerleşim sebeplerinin araştırılmasıdır. Fethiye Bölgesinde yaşayan yabancıların gayrimenkul sahibi olup olmadıkları, bir yıl içinde Fethiye'de kalınan süre, ne zaman bölgede yaşamaya başladıkları, gayrimenkul sahibi yabancıların resmi dairelerdeki memnuniyet dereceleri, doğal ve tarihi güzellikleri, fiyatların uygunluğu, gelenek ve görenekler gibi faktörlerin bölgeyi tercih etmelerindeki etkisi, bu soruların demografik özelliklere bağlı olarak değişip değişmediğinin incelenmesidir. Bu amaçlar doğrultusunda araştırmanın birinci ve ikinci bölümlerinde turizm kavramı, tarihçesi, bölgenin özellikleri ve Türkiye'de mülk edinme yasaları açıklanmıştır. Üçüncü bölümde araştırmanın konusu ve amacı, dördüncü bölümde materyal ve kullanılan yöntemler, beşinci bölümde anket verileri sonucunda elde edilen bulgular incelenmiştir. Altıncı bölümde ise sonuçlar yorumlanıp öneriler yapılmıştır. Sonuç olarak yabancıların Fethiye'ye yerleşmesine etki eden faktörler; bölgeye daha çok yabancının yerleşmesi ve yabancıların mülk edinim şekli olumlu etki etmektedir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to investigate the reasons of settlement of foreign tourists living in Fethiye. This study will examine whether these questions change depending on demographic characteristics; Whether the foreigners living in Fethiye have real estate or not, staying in Fethiye for a year, when they started living in the area, degree of satisfaction of foreigners who own real estate in official offices, natural and historical beauties, availability of prices, impact of factors such as traditions and customs on the region. For these purposes, the first and second parts of the research tourism concept and history of the properties and property ownership laws in Turkey are explained. In the third chapter, the subject and purpose of the research, fourth chapter materials and methods, in the fifth chapter the findings of the survey data were examined. In the sixth chapter, the results were interpreted and recommendations were made. As a result, factors affecting the settlement of foreigners in Fethiye; more foreigners settling in the region and foreigners' acquisition of property has a positive effect. Keywords; Fethiye, Resident Foreigners, Real estate, Tourism, Survey Data Results