Small signal gain in an electromagnetically pumped free electron laser (FEL) with addition of small alplitude backward electromagnetic wave
- Tez No: 5381
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SİNAN K. BİLİKMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: pumped FEL, orbital stability, small signal gain, relativistic electron beam, electromagnetic wave (EMW). - i i i
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
ÖZET ELEKTR0M4GNETÎK DALGA ÎLE BESLENMİŞ BÎR SERBEST ELEKTRON LAZER 'E (FEL), KÜÇÜK GENLÎKLÎ TERS YÖNDE BÎR ELECTROMAGNET ÎK DALGA ÎLAVE ETMEK SURETÎYLE, KÜÇÜK SÎNYAL KAZANÇ HESABI OMAR, Ahmad Yüksek Lisans Tezi, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Sinan K. Bilikmen Ocak 1989, 97 sayfa Rel ati vi stic elektron demeti ile etkileşen bir elektromagnetik alan ile kılavuz magnetik alan besleyici olarak kullanıldı. Fakat, birinci etapta konvansiyonel ondüle magnetik alanın kullanıldığı ser best elektron lazer'i (FEL) gözönüne alındı. Böylece elde edilen çok kuvvetli elektromagnetik dalga ikinci etapta aynı serbest elektron demeti için besleyici olarak öngörüldü. Yeni bir teknik uygulamak suretiyle küçük sinyal kazanç formülü bu sistem için çıkartıldı. Bu çalışmada ayrıca çok küçük geni iki i ve ters yönde bir elektromagnetik dalga diğer bir uyarıcı olarak kulla nıldı ve birinci dereceden pertürbasyon analizi yapıldı. Bu ters yönde uygulanan dalga diğer yeni bir takım besleyici frekansların -iv-
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SMALL SIGNAL GAIN IN AN ELECTROMAGNETICALLY PUMPED FREE ELECTRON LASER (FEL) WITH AN ADDITION OF SMALL AMPLITUDE BACKWARD ELECTROMAGNETIC WAVE OMAR, Ahmad M.Sc. in Physics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Sinan K. Bilikmen January 1989, 97 pages An electromagnetic field with a guide magnetic field interacting with a relativistic electron beam is used as a pump. However, the conventional wiggler-based FEL is used in the first stage. Thus, the generated intense electromagnetic wave (EMW) is employed later -in the second stage- as the pump for the same electron beam. By using a new technique a small signal gain formula is derived for this system. A small amplitude backward vacuum EMW is used -in this work- as an additional perturbed EMW, and first order perturba tion analysis applied. This backward EMW allows us to use a new range of the pumped frequency which corresponds to the perturbed EMW frequency. Numerical calculations show significant gain enhancement of the system when it approaches orbital instability.