Spor Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı personelinin prososyal hizmet davranışlarının incelenmesi
Investigation of prosocial service behaviors of personel of the central organization of the general directorate of sports
  1. Tez No: 541656
  2. Yazar: ERCAN YILDIZ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET GÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Spor, Hizmet, Davranış, Prososyal Hizmet Davranışı, Spor Genel Müdürlüğü, Personel, Sport, Service, Behaviour, Prosocial Service Behaviour, General Directorate of Sport, Official
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu araştırmada spor genel müdürlüğü merkez teşkilatı personelinin prososyal hizmet davranışlarını belirlemek amaçlanmaktadır. Araştırma tarama modelinde betimsel niteliktedir. Araştırmanın evrenini, Spor Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı personeli oluşturmaktadır. Örneklemini ise personeller arasından tesadüfi örnekleme yöntemi kullanılarak belirlen toplam 311 kişi oluşturmaktadır. Araştırmada katılımcıların demografik özelliklerini belirlemek amacıyla araştırmacı tarafından hazırlanan 10 maddelik“Kişisel Bilgi Formu”ve Ackfeldt ve Wong (2006) tarafından geliştirilen, Yeşiltaş ve arkadaşları (2013) tarafından Türkçe 'ye uyarlanan“Prososyal Hizmet Davranışları Ölçeği”kullanılmıştır. Verilerin analizinde IBM SPSS Statistic 25 paket programı kullanılmıştır. Elde edilen veriler, yüzde (%), frekans, ortalama, standart sapma değerleri olarak yansıtılmıştır. Normal dağılım göstermeyen verilerde değişkenler arasındaki farkları belirlemek amacıyla nonparametrik testler kullanılmıştır. Sonuç olarak, araştırmaya katılan katılımcıların prososyal hizmet davranışlarının yüksek düzeyde olduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, it is aimed to determine the prosocial service behaviours of the personnel of the General Directorate of Sports. The research is descriptive in the screening model. The population of the research is composed of the central organization personnel of the General Directorate of Sports. The sample consisted of 311 people who were determined by random sampling method among the officials. 10-item“Demographic Information Form”was prepared by the researcher in order to determine the demographic characteristics of the participants. Ackfeldt and Wong (2006) and developed by Yeşiltaş and etc. (2013) by Turkish 'had adapted“Prosocial Behaviour Service Scale ”is used. IBM SPSS Statistic 25 package program was used for data analysis. The data obtained were reflected as percentage (%), frequency, mean, standard deviation. Nonparametric tests were used to determine the differences between the variables in the non-normally distributed data. As a result, it was determined that the participant participants had high level of prosocial service behaviours.