Effects of industry and energy 4.0 on the industrial facilities
Endüstri ve enerji 4.0'ın endüstriyel tesisler üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 542888
  2. Yazar: OĞULCAN BAHÇECİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ATA ÖZDEMİRCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, İşletme, Energy, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Endüstri 4.0, Değişim, Nesnelerin interneti, Robotik, Hız ve Esneklik, Industry 4.0, Energy 4.0, Change, IOT (Internet Of Things), Robotics, Speed and Flexibility
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Endüstri 4.0 son zamanlarda çok popüler bir konu haline gelmiştir. Bu devrim en önemli sanayi devrimi olarak nitelendiriliyor. Diğer tüm sanayi devrimlerine bakıldığında hepsinde bir değişim görülecektir. Endüstri 4.0 değişiminde hem üreticiler hem de çalışanları etkileyen büyük bir değişim söz konusu olacaktır. Bu değişim bir üretim tesisindeki tüm süreçleri ve çalışanların yapısını etkileyecek bir yapıya sahiptir. Endüstri 4.0 bir çok yapı taşlarına sahip, bu yapı taşlarının her birinin yararlı çıktıları mevcuttur. Bu tezde Endüstri 4.0 değişiminin Endüstriyel tesislerdeki etkilerinin Endüstri ve son kullanıcılar tarafından etkileri incelenmiştir. Endüstri 4.0 daha önceki devrimlerden bir çok farklılık barındırmaktadır. Daha önceki devrimlerde insan gücü ile yapılan bir takım işler makina gücü ile yapılmaya başlandı. 4.0 devrimi diğer adı ile Dijitalizasyon elektronik sistemlerde karar verme mekanizmasını ortaya çıkartmıştır. Bu durum bir çok senaryo ortaya çıkarttı. Danışmanlık ve geleceğin işleri gibi bir çok değişik konu gündeme geldi. Tezde özenle seçilmiş sektörde tecrübeli kişilere anket setindeki soruları üzerinden mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmalar ve mülakat sonuçları sonuç kısmında yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The industry 4.0 has become the most popular revolution nowadays. It is the most important revolution. If you look at the past revolutions you will see a change in each one. In the 4th industrial one there will be a huge change for both the producers and the workers. That change is effecting the way of production and the people's working procedures. The 4.0 revolution has many milestones and all of these have good output. In this paper the change of the industry 4.0 and the effect of that change to the industrial facilities are covered with different point of view. The 4.0 change has differences compared with the past revolutions. At the past revolutions the human working power was transferred to the mechanical devices. But the 4.0 revolution on the other name digitalization brings the decision mechanism to the electronic systems. So this situation causes some different scenarios. The entrepreneur and future of jobs will become popular subjects because of that. The questionary interview style is used and question sets are asked to a couple of specially chosen people. The output of the interview and researches are commented at the conclusion.