Application of a generalized vortex lattice program to some aeronautical configurations
  1. Tez No: 5447
  2. Yazar: ERSİN ERAYDIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CAHİT ÇIRAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sayısal akışkanlar dinamiği, Potansiyel aerodinamik, Uçak konfigûrasyonları, Vortex tabakaları yöntemi Ufak bozuntu teorisi. -iv
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
ÖZET GENELLEŞTİRİLMİŞ VORTEKS TABAKALARI PROGRAMININ BAZI KONFİGÜRASYONLARA UYGULANMASI ERAYDIN, Ersin Yüksek Lisans Tezi, Havacılık Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Cahit ÇIRAY 92 sahife,Şubat 1989 Bu tezde, hem sesaltı hemde sesüstü akışlara uygulanan bir genelleştirilmiş vorteks tabakaları yöntemi sunulmaktadır. Kalınlıklı kanat ve gövde gibi cisim leri de at-nalı vorteksleri ile modelleyen özel teknikler eklenmiştir. Bu tezde sunulan yöntemin bazı cisimler için elde edilen sonuçları başka teorilerinkiler ile karşılaştırılmıştır. L. R. MİRANDA, R. D. ELLIOTT ve W. M. BAKER tarafından FORTRAN dilinde yazılmış VORLAX programı tanıtılmış ve kul lanıcılar için bir kılavuz eklenmiştir. Ayrıca, VORLAX programında kullanılan cebirsel denklem takımının çözümüne ilişkin iki yöntem tarif edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT APPLICATION OF A GENERALIZED VORTEX LATTICE PROGRAM TO SOME AERONAUTICAL CONFIGURATIONS ERAYDIN, Ersin M.S. in Aeronautical Eng. Supervisor : Prof. Dr. Cahit ÇIRAY 92 pages, February 1989 In this thesis, a generalized vortex lattice method which is applicable to both subsonic and supersonic flows is presented. Special techniques simulating thick wings and fuselage-type bodies with horseshoe vortices are included. The results of the method are compared with the results of other availible theories for a number of test cases. The FORTRAN program, named VORLAX, pre pared by L.R. MIRANDA, R.D. ELLIOTT and W.M. BAKER, is described and a manual for users of the program is appended. Additionally, two meth ods of solution for system of algebraic equations, which are used in program VORLAX, are described. Keywords : Computational fluid dynamics, Potential aerodynamics, Aircraft configurations, Vortex lattice method, Small perturbation theory. -in-