The socioeconomic disruption of artificial intelligence in the fourth industrial revolution
Endüstri 4.0 ve yapay zekanın yarattığı sosyo-ekonomik bozulma
- Tez No: 545401
- Danışmanlar: PROF. DR. ADNAN VEYSEL ERTEMEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Dördüncü Sanayi Devrimi, Yapay Zeka, Bozulma, Ekonomik Büyüme, İşsizlik, Toplum, Fourth Industrial Revolution, Artificial Intelligence, Disruption, Economic Growth, Unemployment, Society
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Endüstri 4.0'ın en belirgin özelliği, birbirine bağlı ve gelişmekte olan teknolojilerin birleşimidir. Diğer sanayi devrimlerinden farklı olarak, sadece küresel çapta tüm endüstriyel düzeni değiştirmekle kalmayıp, aynı zamanda toplumsal yapıları ve insanlığın iş gücü, eğitim ve yönetim gibi konulara olan bakışını da değiştirme kapasitesine sahiptir. Endüstri 4.0 da öncü rol oynayan en önemli teknolojilerden birisi Yapay Zekadır. Bu tez çalışmasında Endüstri 4.0'ın ve Yapay Zekanın etkileri incelenecektir. Bu araştırmaya yol açan temel sorun, Yapay Zekanın etkileri üzerine günümüzde varolan çelişkili tahminlerdir. Bu tez Yapay Zekanın sosyoekonomik açıdan en çok vurgulanan konuları üzerine iyimser veya kötümser farklı bakış açıları sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The Fourth Industrial Revolution is characterized by the combination of various emerging and entwined technologies. Unlike the others that came before it, it has the capacity to not only disrupt entire industries globally but also change our societal structures and how humanity views concepts such as labor, education and governance.One of the most disruptive technologies that has taken a leading role in 4IR is Artificial Intelligence. In this thesis, the effects of 4IR and AI will be discussed.The basic problem that led to this research was the conflicting predictions that exist today on the impacts of Artificial Intelligence.This thesis presents the most highlited topics in the socioeconomic context of Artificial Intelligence and offers the various perspectives whether optimistic or pessimistic.