The effects of personalized online promotions on consumer loyalty: A study in Turkey
Kişiselleştirilmiş internet promosyonlarının müşteri bağlılığına etkisi: Türkiye'de bir çalışma
- Tez No: 546106
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İLKAY KARADUMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Çevrimiçi Kişisel Pazarlama, Müşteri Bağlılığı, Korelasyon, Anket, Ait Olma, Erişilebilirlik, personalized online promotions, customer loyalty, correlation, survey, belongingness, accessibility
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İlköğretim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Kişilerin internet ve sosyal medya kullanımı arttıkça, çevrimiçi mecralar pazarlama için oldukça etkin ortamlar halini almıştır. Bu noktada, internet ortamının tüketicilerle birebir iletişime daha fazla olanak tanıması sebebiyle, internet pazarlamasının artışı beraberinde kişisel pazarlama stratejilerinin de daha yaygın kullanılmasına yol açmıştır. Mevcut çalışma kapsamında çevrimiçi kişisel pazarlama faaliyetlerinin müşteri bağlılığı üzerindeki etkisi anket uygulanması yoluyla ölçülmüştür. Bu ankette, çevrimiçi kişisel pazarlama faaliyetlerinin beş boyutu kişiselleştirme, takip, aait olma, erişilebilirlik ve çekicilik olarak belirlenmiş ve bu boyutların her biriyle müşteri bağlılığı arasındaki ilişki korelasyon analizleriyle incelenmiştir. Sonuçlara göre, kişisellik, takip, ait olma, erişilebilirlik, çekicilik boyutlarının artışı müşteri bağlıılığını artırmıştır.
Özet (Çeviri)
As the time and money spent on Internet and on social media rapidly increase day by day, online mediums have turned out to be important tools for marketing. Here, as online marketing mediums allow one-to-one communication with the consumers to a higher extent, as online marketing becomes a more popular marketing approach, personalized online promotions have also increased. In the scope of the current study, the effect of personalized online promotions on customer loyalty is measured. To measure this, a survey has been designed. For the survey, several major effects of personalized online promotions (personalization, follow-up, belongingness, accessibility and attraction) are determined, and the association between each of these effects and customer loyalty is investigated. It is found out that as the online promotions become more personalized, as they apply effective follow-up strategies to the customers, as they increase the feeling of belongingness and as they become more accessible to customer, customer' brand loyalty increases.