İmpact of debt financing on corporate financial performance (Evidence from Pakistan textile firms)
Borç finansmaninin kurumsal finans performans üzerindeki etkisi (Pakistan tekstil firmalarından kanıtlar)
  1. Tez No: 547116
  2. Yazar: MUHAMMAD IBRAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NURGÜN KOMŞUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tekstil Firması, Panel Veri Analizi, Pakistan, Textile Firm, Panel Data Analysis, Pakistan
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Borç finansmanı kararı, ekonomi alanında birçok açıdan işletme firmaları için çok önemlidir. Bazı işletme kuruluşunun borcun ve hakkaniyetin doğru bileşimini analiz etmesi çoğunlukla kolay değildir. Karar, firmanın çeşitli seçim bölgelerinde toparlanmayı en üst düzeye çıkarmanın gerekliliğinden dolayı hayati önem taşımaktadır. Bu, aynı zamanda savaş ortamı ile uğraşma konusunda örgütlerin kabiliyetine dair kararların çarpışmasıyla da hayati önem taşımaktadır. Bir organizasyon diğer birçok sermaye yapısı arasından seçim yapabilir. Geçmiş araştırmacılar tarafından kuruluşun kullandığı sermaye yapısı, finansal performans eğilimlerini etkileyen bir akıl yürütme ve samimi bir yoğunlaşma sağlanamamış bir tartışma olabilir. Son olarak, kuruluşun yönetimini yürütmek için özkaynak finansmanı daha fazla kaldıraç sağlar. Sermayenin yapısı, bir kuruluşun borç sermayesi veya öz sermayesi yoluyla gidebilecek görevlerini finanse ettiği veya bazen her ikisinin de bir birleşimi olabileceği bir tekniktir. Bir kuruluşun hisse senedi birleşimi borçlanması, bir kuruluşun değerine ve sermayenin maliyetine ilişkin gerekli göstergelere sahip olabilir. Hissedarların zenginliğinin artmasıyla, bir kuruluş sermayenin yapısında daha fazla borç sermayesi kullanmakta, bunun üzerine verilen faiz ve borcun azalması maliyet etkin olmaktadır. Regresyon analizi, DTE ve SDTA'nın ROA ve ROE'ye olumsuz etkide bulunduğunu göstermektedir. Firma büyümesi, ROA ve ROE üzerinde istatistiksel olarak anlamlı ve olumlu bir etkiye sahiptir. LDTA'nın pozitif ama önemsiz bir etkisi vardır. Bu nedenle, sonuçlar, tekstil firmalarının karılığı için borçların uygun olmadığını ve sipariş teorisinin gagalanmasıyla desteklenmesini tavsiye etmektedir. Sonuçlar, (2007) ve Tian (2007) hakkında önceki çalışma ile tutarlıdır.
Özet (Çeviri)
The decision of the debt financing is very important for the business firms in many aspects in a field of economy. İt is mostly not easy for a business organization to analyze the correct composition of debt and equity. The decision is crucial due to the fact of the requirement of maximizing recovery to several constituencies of the firm. This one is also crucial due to the impingement of decision on organizations capability of dealing with its combative environment. An organization can select among many other capital structures. The structure of capital used by the organization can be reasoning affecting their trends of financial performance, a controversy that has not been provided sincere concentration by past investigators. The aspect of debt is that the one has borrowed the money must give back the borrowed money as per agreement and also look into the charges of the services e.g the loan fee and interest. Many organizations utilize both types of financing in the process of making the life of their business. Loan borrowing, bond issuance, selling of shares are the main things for supporting an organization with finance and borrowing of the loan. Finally, the financing of equity provides more leverages in order to run the organization's management. Debt to equity combination of an organization may have necessary indications for the worth of an organization and capital's cost. In increasing wealth of shareholders, an organization utilizes more capital of debt in the structure of capital as the interest given on it is a tax provable and decreasing the debt is cost effective. The regression result shows that DTE and SDTA influence negatively to ROA and ROE. Firm growth has a statistically significant and positive effect on ROA and ROE. LDTA has a positive but insignificant effect. Therefore, results recommend that debts are not favourable for the profitability of the textile firms and supported by the pecking order theory. The results are consistent with the previous study Abor (2007) and Tian (2007).