Finansal kriz dönemlerinde firmaların finansal analiz oranlarına bağlılıkları: Türk Hava yolları Anonim Ortaklığı örneği
Companies in financial crisis relationship between financial analysis rate: Example of Turkish Airlines Joint Stock Company
  1. Tez No: 547305
  2. Yazar: FUAT KARAMAHMUTOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TOLGA ULUSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kriz, Finansal Kriz, Finansal Analiz, Finansal Analiz Oranları, Crisis, Financial Crisis, Financial Analysis, Financial Analysis Rates
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Finansal kriz zamanlarında işletmelerin finansal analiz oranlarına olan bağlılıklarının incelendiği bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın ilk bölümünde finansal kriz olgusu ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır. Bu bölüm içerisinde finansal kriz tanımına, türlerine, finansal krize neden olan faktörlere, finansal kriz göstergeleri, finansal kriz modellerine ve tarihsel süreçte yaşanan bazı örnek krizlere yer verilmiştir. İkinci bölümde finansal analiz oranları incelenmiştir. Bu bölüm içerisinde başta finansal sistem, finansal analiz, finansal analiz türleri, finansal tablolar ve finansal analiz yöntemleri incelenen konulardır. Üçüncü bölümde işletmelerinde kriz dönemlerinde kullandıkları finansal analiz oranlarına yer verilmiştir. Bu bölüm içerisinde incelenen oranlar, likidite, finansal yapı, varlık kullanım ve karlılık oranlarıdır. Çalışmanın son bölümü olan dördüncü bölümde, finansal kriz dönemlerinde firmaların finansal analiz oranlarına bağlılıkları THY örneği ile ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
This study examines the dependence of firms on financial analysis ratios in times of financial crisis. In the first part of the study, the phenomenon of financial crisis is discussed in detail. In this section, the definition of financial crisis, types, factors causing financial crisis, financial crisis indicators, models of financial crises and some historical crises have been included. In the second part, financial analysis ratios are examined. In this section, financial system, financial analysis, types of financial analysis, financial tables and financial analysis methods are examined. In the third chapter, the financial analysis ratios they used in the crisis period were included in their business. The ratios examined in this section are liquidity, financial structure, asset utilization and profitability ratios. In the fourth section, which is the last chapter of the study, the loyalty of firms to financial analysis during the times of financial crisis is handled with THY example.