Kargo şirketlerinde insan kaynakları yönetiminde iş sağlığı ve güvenliğinin önemi
The importance of business health and safety in human resources management
  1. Tez No: 547786
  2. Yazar: COŞKUN CANBAZ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ REŞİT ERÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İKY, İş Sağlığı, İş Güvenliği, HRM, Occupational Health, Safety
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
İş sağlığı ve iş güvenliği, personelin işyerinde bulunduğu sırada fiziki veya psikolojik özre neden olan olayları ve iş hastalıklarının önüne geçilmesi adına öncelikle, çalışma ortamında alınması gereken tedbirlerin tespit edilmesiyle personellerin bu konuda bilgilendirilmesi ve kontrol edilmesini içermektedir. Bu doğrultuda çalışmanın amacı insan kaynakları ve insan kaynaklarının yönetim süreçlerinin açıklanması iş sağlığı ve güvenliğinin nasıl uygulanacağı konusunun değerlendirilmesi ile birlikte insan kaynakları yönetiminde iş sağlığı ve güvenliğinin öneminin ortaya konulmasıdır.
Özet (Çeviri)
Occupational health and safety, staff it is in the workplace causing physical or psychological disabilities primarily in the name of preventing of the incidents and occupational diseases, to be taken in the working environment of staff with the identification of measures comprising the informed and to control it. The aim of work in this direction is to demonstrate the importance of human resource management processes and disclosure of human resources, occupational health and occupational health issues with the assessment of how to implement the security management of human resources and security.