Doğanhisar'da sosyal ve dini hayat
Social and religious life in Doğanhisar
- Tez No: 549977
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ARİF KORKMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Sosyoloji, Religion, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Din, Sosyal ve dini hayat, Doğanhisar, Religion, Social and Religious Life, Doğanhisar
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu çalışma Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans tezi olarak hazırlanmıştır. Çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Araştırmamızın giriş bölümünde, araştırma metodu ve teknikleri hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde din ve toplum kavramlarına değinilmiştir. İkinci bölümde Doğanhisar hakkında genel bilgiler verilmiştir. Üçüncü bölümde Doğanhisar'da sosyal hayatla ilgili bulgular incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise Doğanhisar'da dini hayatla ilgili bulgular incelenmiştir. Son olarak araştırmamızın genel bir değerlendirmesini yapıp çalışmamızı sona erdirdik.
Özet (Çeviri)
This research is a master's thesis prepared in Necmettin Erbakan University, School of Social Sciences. It consists of four parts. The introduction part of the research includes information about the research method and techniques used in the study. The first part has information about religion and society. The second part has general information about Doğanhisar. The third part deals with thefindings about social life and the fourth part deals with the findings about religious life. Lastly, the research concludes with a general evaluation of the research.