Türkiye'de ebelik eğitimi sürecinin tarihsel gelişimi ve ebelik eğitiminin devlete ve kişiye maliyeti
Midwifery education in Turkey and historical development process cost of education midwifery of state and people
- Tez No: 550247
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SELMA ÇETİNKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Hemşirelik, Sağlık Kurumları Yönetimi, Education and Training, Nursing, Health Care Management
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, Ebelik, Maliyet, Education, Midwifery, Cost
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu araştırma yeryüzünde ebelik mesleği ve eğitimi hatta ebelik eğitimin maliyeti hangi süreçlerden geçtiğini saptamak amacıyla yapılmıştır. Ebelik mesleği, sağlık alanındaki sorunların çözümünde toplumda rol model olan meslek grubu olmaları nedeniyle sağlıklı yaşam biçimi davranışları konusunda bilgi düzeyleri önemlidir. Ebelik eğitim müfredatı geçen zaman içerisinde düzenlenmesiyle sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının kazanılmasını sağlamıştır. Daha önce bu konular hakkında yapılan araştırmalarda genellikle ebelik eğitiminin nasıl geliştiğini ve bu gelişim sürecinde ekonomik harcamaların boyutları incelenmiştir. Bu çalışmada, malzeme bakımından ebelik eğitimi ve eğitim harcamaları araştırılmıştır. Eğitim harcamalarının maliyetine değinilmiş, ortaya çıkış amaçları açıklanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study midwifery education in the world and Turkey and the cost of midwifery training has been conducted to determine which passes through the process. The level of knowledge about healthy lifestyle behaviors is important because midwifery profession and occupational group are role models in the society in solving problems in the field of health. The midwifery education curriculum has been organized over time and has ensured healthy lifestyle behaviors. Previously, research on these subjects generally examined how midwifery education developed and the dimensions of economic expenditures in this development process. In this study, midwifery education and education expenditures were investigated. The cost of education expenditures is mentioned and the purpose of the study is explained.