Argynninae altfamilyasında erkek genital organları üzerine araştırmalar (lepidoptera, argynnidae)
  1. Tez No: 55092
  2. Yazar: SIDIKA MEKİKLİ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. AHMET ÖMER KOÇAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Argyrminae, Argynnini, Melitaeini, erkek genitalia, morfoloji, taksonomik karakter, Argyrminae, Argynnini, Melitaeini, male genitalia, morphology, taxonomical characters. Scientific
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
ARGYNNINAE ALTFAMILYASINDA ERKEK GENITAL ORGANLARI ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR (LEPIDOPTERA, ARGYNNTOAE) (Yüksek Lisans Tezi) SıdıkaMekikli GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Şubat 1996 ÖZ Bu çalışmada, Argyrminae altfamilyasının cinslerin erkek genitalleri araştırılmıştır. Türkiye'deki 12 cinse ait 16 türün erkek genitali tanımlanmış ve resmedilmiştir. Morfolojik farklılıklar taksonomik karakterler olarak de erlendirilmiş ve tam anahtarında kullanılmıştır. Bu maksatla, çalışılan cinsler şunlardır: NymphaJis Kluk, Argynnis Fabricius, Pandoriana Warren, Mesoacidalia Reuss, Fabriciana Reuss, Issoria Hübner, Brenthis Hübner, Clossiana Reuss, Boloria Moore, Melitaea Fabricius, Mellicta Billberg, and Eurodryas Higgins. Genital terminolojisi de ayrıca tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
u STUDIES ON THE MALE GENITALIA OF THE SUBFAMILY ARGYNNINAE (LEPIDOPTERA, ARGYNNIDAE) (NLSc. Thesis) Sıdıka Mekikli GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY February 1996 ABSTRACT In this work, the male genitalia of some genera in the subfamily Argyrminae Dup. are studied. The male genitalia of 16 turkish species belonging to 12 genera are described and illustrated. Each of them are also comparatively examined. Morphological distinctness evaluated as taxonomical characters and used in the determination keys. For this purposes, the genera studied are as follows: Nymphalis Kluk, Argynms Fabricius, Pandoriana Warren, Mesoacidalia Reuss, Fabriciana Reuss, Issoria Hübner, Brenthis Hübner, Clossiana Reuss, BoJoria Moore, Melitaea Fabricius, Mellicta Billberg, andEurodryas Higgins. The genitalic terminology are also discussed.