The role of content marketing in enhancing online customer experience
Online müşteri deneyimini geliştirmede içerik pazarlamanın rolü
  1. Tez No: 550950
  2. Yazar: MOHAMMAD GHOSHEH
  3. Danışmanlar: Prof. Dr. ÖZGÜR ÇENGEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İçerik pazarlama, Sayısal Pazarlama, Müşteri deneyimi, Content Marketing, Digital Marketing, Customer Experience
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 168
Özet
Bu yüksek lisans tezi, içerik pazarlamanın çevrimiçi müşteri deneyimini geliştirmedeki etkisini araştırıyor, müşteri deneyimi, içerik pazarlaması için çok önemlidir çünkü müşteri genel memnuniyetini arttırı, bağlılık, daha iyi ilişkiler, ve katma değer sağlama. Günümüzün iş dünyası, internetin tanıtımı ve yoğun kullanımı nedeniyle çok değişti, Sayısal Pazarlama, ve küreselleşme. iletişim her zamankinden daha önemlidir ve fiyat ve ürün rekabeti artık zorlaştığı ve temel rekabet avantajı müşteri deneyimi haline geldiği için müşteri ilişkileri kurma başarının anahtarıdır. Bu çalışmanın amacı, içeriğin müşteri deneyimini sadakat gibi müşteri deneyimini etkileyen faktörlere ayrılırken nasıl etkilediğiyle ilgili bir anlayışı incelemek ve oluşturmaktı, memnuniyet, tasarım, kişiselleştirme, deneyim, katılım ve algı. araştırmada çevrimiçi tutumları ve satın alma niyetlerini test eden yapılandırılmış bir anket ile nicel yöntem uygulanmıştır. Sonuçlar, içerik pazarlamasını kullanarak müşteri deneyimini nasıl geliştireceğinizi ve hangi içerik türlerinin ve araçlarının tercih edildiğini ve müşterileri daha fazla etkilediğini açıklar ve netleştirir. Sonuçlar ilginç ve faydalıdır ve içerik pazarlamaya başlamak isteyen veya içerik pazarlamayı zaten kullanmak isteyen ve geliştirmek isteyenler ve müşteri deneyimini artırmak isteyen şirketlere bir taslak olarak kullanılabilir, Sonuçlar istatistiksel yazılım ve yöntemler kullanılarak analiz edildi ve tartışıldı. Sonuçlara ve bulgulara dayanarak, daha iyi müşteri deneyimi elde etmek için içerik pazarlamasını daha iyi hale getirmek için net kılavuzlar sunulmuştur. ve sürekli araştırma ve bu konunun önemi için gelecek ve ileri araştırmalar için bazı öneriler getirildi, çünkü müşteriler herhangi bir şirketin başarısının ve devamlılığının nedenidir.
Özet (Çeviri)
This master thesis explores the effect of content marketing in enhancing the online customer experience, customer experience is significantly important to content marketing as it aims to enhance the customer overall satisfaction, loyalty, building better relationships, and delivering added value, all which are related to content marketing main objectives and goals. Todays' business world has changed a lot because of the introduction and heavy use of the internet, digital marketing, and globalization and therefore communication is more important than ever and building customer relations is the key for success as prices and products competition has become harder now and the main competitive advantage is becoming the customer experience. The purpose of this study was to examine and build an understanding on how content effects customer experience as it was split into factors that affect customer experience such as loyalty, satisfaction, design, personalization, experience, engagement and perception, and quantitative method was applied in the research with a structured questionnaire that tests online attitudes and purchase intentions. The results explain and clarify how to enhance customer experience by using content marketing and what content types and tools are favored and affects customers more, the results are interesting and useful and can be used as an outline for companies that wish to start content marketing or already use content marketing and wishes to develop it and to companies that wish to increase their customer experience, the results were analyzed and discussed using statistical software and methods. Based on the results and findings, clear guidelines were presented to better enhance content marketing to achieve better customer experience, and some recommendations for future and further research are introduced for continuous exploration and for the importance of this particular subject because after all customers are the key point and corner stone for the success and continuity of any company.