Kervansaray Bağı (B5 Kırşehir) vejetastonu üzerine fitoekolojik ve fitososyolojik bir araştırma
  1. Tez No: 55113
  2. Yazar: ERGİN HAMZAOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA AYDOĞDU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Eğitim ve Öğretim, Biology, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Kırşehir, Step, Fitoekoloji, Fitososyoloji, Kırşehir, Steppe, Phytoecology, Phytosociology
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
KERVANSARA Y DA?I (B5 KIRŞEHİR) VEJETASYONU ÜZERİNE FİTOEKOLOJİK VE FİTOSOSYOLOJİK BİR ARAŞTIRMA (Doktora Tezi) Ergin HAMZAO?LU GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EYLÜL 1996 ÖZET Bu araştırma, İç Anadolu'nun ortasında bulunan Kervansaray Dağı'nın bitki ekolojisini ve bitki sosyolojisini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bölgenin vejetasyonu Braun-Blanquet metodu ile analiz edilmiştir. Habitat ve floristik özelliklerine göre bölgede tanımlanan step formasyonlarına ait bitki birlikleri Onobrychido-Thymetalia leucostomi ordosu ve Onobrychido-Thymenetalia leucostomi alt ordosuna dahil edilen, yeni Alysso-Astragalion condensati endemik alyansına, ormansal bitki birliği ise Quercetae pubescentis sınıfının Quercion anatolicae alyansına bağlanmıştır. Bu birlikler şunlardır; -Quercetea pubescenstis Dong Kraft. 1955 1. Jasmino-Crataegetum meyerii ass. nova - Astragalo-Brometea Quezel 1973 2. Onosmo-Astragaletum angustifolii ass. nova 3. Prango-Elymetum divaricati ass. nova 4. Linario-Astragaletum kutepovii ass. nova 5. Gypsophilo-Astragaletum campylosemae ass. nova 6. Atraphaxo-Astragaletum microcephali ass. nova 7. Centaureo-Convolvuletum assyrici ass. nova 8. Centaureo-Astragaletum podperae ass. nova 9. Lino-Genistetum sessilifolii ass. nova
Özet (Çeviri)
11 A PHYTOECOLOGICAL AND PHYTOSOCIOLOGICAL INVESTIGA TION ON THE VEGETA TION OF KER VANS ARA Y MOUNTAIN (B5 KIRŞEHİR) (PkD. Thesis) Ergin HAMZAO?LU GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SEPTEMBER 1996 ABSTRACT In this research, we aimed to carry out phytoecological and phytosociological properties of Kervansaray Mountain in the middle of Central Anatolia. Vegetation of the area was analysed by Braun-Blanquet approach. Of the associations described in the area, those of the steppe formations were included in the new endemic alliance Alysso-Astragalion condensati of the order Onobrychido-Thymetalia leucostami and the suborder Onobrychido- Thymenetalia leucostomi, while the woody one in the alliance Quercion anatolicae of the class Quercetea pubescentis regarding to their ecologic and floristic pecularities. These associations are as follows; -Quercetea pubescenstis Dong Kraft. 1955 1. Jasmino-Crataegetum meyerii ass. nova - Astragalo-Brometea Quezel 1973 2. Onosmo-Astragaletum angustifolii ass. nova 3. Prango-Elymetum divaricati ass. nova 4. Linario-Astragaletum kutepovii ass. nova 5. Gypsophilo-Astragaletum campylosemae ass. nova 6. Atraphaxo-Astragaletum microcephali ass. nova 7. Centaureo-Convolvuletum assyrici ass. nova 8. Centaureo-Astragaletum podperae ass. nova. 9. Lino-Genistetum sessilifolii ass. nova