The challenges of teaching and learning English in large classes: A case study at Havsa Vocational School
Kalabalık sınıflarda İngilizce öğretmenin ve öğrenmenin zorlukları: Havsa Meslek Yüksek Okulu örneği
  1. Tez No: 551351
  2. Yazar: GİZEM KEMALLARLI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ LÜTFİYE AKYOL CENGİZHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: kalabalık sınıf, yabancı dil, Meslek Yüksek Okulu, farklı seviyeli İngilizce öğrencileri, large class, foreign language, vocational school, multilevel English learners
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışma, kalabalık sınıflardaki öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar ve zorluklar hakkındaki algılarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma, 2012 yılında Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilmiştir. Araştırmada karma yöntem kullanılmıştır; nicel ve nitel yöntem. Çalışmaya Havsa Meslek Yüksekokulu'ndan 174 birinci sınıf öğrencisi katılmıştır. Ayrıca, okuldaki tek İngilizce dersi veren araştırmacının da kalabalık sınıflarda öğretme zorluğu konusunda görüşlerine yer verilmiştir. Çalışmanın yapıldığı esnadaki katılımcı öğrencilerin İngilizce seviyeleri birbirlerinden farklılık göstermekteydi. Bu bağlamda, kalabalık bir sınıf, 24 öğrenci veya daha fazlası olarak tanımlanmıştır. Anket yolu ile elde edilen veriler Sosyal Bilimler İstatistik Paketi (SPSS for Windows 15.0) kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmanın bulgularına göre, kalabalık İngilizce sınıflarındaki öğrenciler, öğretimin ve öğrenimin olumsuz yönde etkilendiği görüşündeydiler. Kalabalık sınıflardaki öğrenciler düşük motivasyon ve konsantrasyona sahiptiler. Öğrencilerin algılarına göre, İngilizce, kalabalık sınıflarda etkili bir şekilde öğrenilemezdi ve öğretmenin görüşü de zaten öğrenme ve öğretme konusunda öğrencilerle aynı yöndeydi.
Özet (Çeviri)
The aim of this case study is to identify the problems and challenges which English instructor and the students face. For the purpose of this task, a large class is defined as 24 students or more. 174 students from Havsa Vocational School, Trakya University participated in the study. At the time of the study the participants were not in the same level, they were multilevel English learners. The data was gathered through the questionnaire and the collected data through the questionnaire was analyzed using Statistical Package of Social Sciences (SPSS for Windows 15.0). Also, the researcher took part as an observer in this study. The findings of the study revealed that large class affects learning and teaching English in a negative way. The motivation and the concentration decrease because of a large class. Depending on the statistical results, it is discovered that there is a significant connection between class size and teaching/learning English.