Fourier serilerin mutlak nörlund toplanabilirliği
- Tez No: 55298
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OSMAN ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fourier Serileri, Bir noktada bir Fourier Serisinin |N, pnl, toplanabilirliği, Fourier Series.Surttmability HPn, of a Fourier Series at a point
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
1 ÖZET FOURİER SERİLERİNİN MUTLAK NÖRLÜND TOPLANABİLİRLİ?İ Abdullah SÖNMEZO?LU Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilimdalı Yükseklisans Tezi 1996, 67sayfa Danışman: Yrd.Doç.Dr. Osman ÖZDEMİR jORİ:Bu çalışma dört ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde.çalışma boyunca kullanılacak temel tanım ve teoremler verilmiştir.İkinci bölümde ise ilk olarak (t>eBV{o,7t) olmak üzere n-»cc,(Rn) eBV ve (Sn)eBV şartlarını sağlayan monotonik pozitif' (pr,) dizisi için periyodik f fonksiyonunun Fourier serisinin t=x noktasında ^l,pn| toplanabilmesi ile ilgili teoremler verilmiştir.Bu teoremlerdeki (pn) dizisine konulan bazı kısıtlamalarla bu teoremlerin genellemeleri olan teoremler ispatlandıktan sonra teoremler arasındaki ilişkiler araştırılmıştır.Daha sonra 4>1 çBV(o,^) olmak üzere pozitif (pn) dizisine konulan (p“+1-p”) eMİ,(Rn) eBV,(Sn).BV.^İAp^h of Ş-|, XJ^V2| = of %] ve ^T - £ Kİ - I şartları altında f nin Fourier serisinin t=x noktasında jN,pnj toplanabilmesi ile ilgili teoremler incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise TeBVJo.n) olmak üzere.monotonik pozitif (pn)."üri'vnr konulan n-v/ı iken Pn--»«\ (Apn)eMİ, (Rn)cBV ve (Sn)eBV şartlan altında t=x noktasında bir Fourier serisinin Conjugate(Eşlenik) serilerinin |M,pnj toplanabilmesi ile ilgili teoremler verildikten sonra bu teoremler arasındaki ilişkiler incelenmiştir.Dördüncü bölümde ise bazı temel ve önemli sonuçlar verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ABSOLUTE NÖRLUND SUMMABİLİTY OF FOURIER SERIES Abdullah SÖNMEZÖ?IU Gaziosmanpaşa University Graduate School of Natural and Applied Science Department öf Mathematics Masters Thesis 1996,67 page Supervisor :Asst.Prof.Dr. Osman ÖZDEMİR Jury :Thir- utudy consists -of four-main sections.ln the first sectio,-. basic $t*'n 4,f> -s c.J ~r.c yw-*.- whith wiSv1 kt used throughput the study have been given.ln the -5et.cn. ı ssy« j> fir-,* it >s 'iC“*s^”.. ;f5^%s3V(o,w} and thşorems aboyt jN,.p«{ şummabüiiy of Fourit, 3es,:-s u.“ pai:r 1.? ? i.r.-»^ £* ?^x point for a monotertic positive (pn) seçiM«nce s^c'-''.:,,T't ''*-u”', 're'- '~ ->“' (Rn) ? 3V and (S;,,) e6V have been given. After proving the tfic'iicrm wn.oh c.-u th ? genorauzsmon of these theorems by means.of limitations pul on (pfl) soctusr.o* in tha«-:i theorems.the relations between these theorems have been invesisgated.Tben, it. is accepted that ij>1 eBV(o,w) and some theorems dealing with ^p,,) surnmabiiity öf Fourier «eri*-, of f at t--x point have been studied under the conditions that put on positive (prt.) sequence (Pn*i -Pn) eMi,(Rn) *BV,(Sn) eBV,]T JApk_tj =.cfö -i -|>Va| - 01%) 1.”fn ?s an© > ? - ^K - - I. In the third section it is accepted xPeBV(o,w) after theorems dealing with JM,pnj surnmabiiity of Conjugate series of a Fourier series of f function at t=x point under the conditions that put on monotonic positive (pn) sequencen-** when Pn ?-*£&,. (^ptl) elvU-, (Rn)eBV and (Sn ) e BV have been given the relations -between these theorems have been studied. In the fourth section some basic and important conclusions have been given.