Fenomen pazarlama (Influencer marketing): Dijital pazarlamanın kanaat önderleri üzerine araştırma
Influencer marketing: Research on opinion leaders of digital marketing
- Tez No: 552999
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AYÇA ÇEKİÇ AKYOL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Reklamcılık, İletişim Bilimleri, Public Relations, Advertising, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Dijital Pazarlama, Fenomen Pazarlama, Fenomen, Kanaat Önderi, Digital Marketing, Influencer Marketing, Influencer, Opinion Leader
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İnönü Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 151
Özet
Her geçen gün teknolojide yeni gelişmeler yaşanmakta ve yaşanan bu gelişmelerin ortaya çıkardığı yenilikler de yeni pazarlama taktilerini beraberinde getirmektedir. Teknoloji ile bütünleşen pazarlama da bu sayede yeni kavramların doğmasına fırsat sağlamaktadır. Markalar her geçen gün yeni pazarlama stratejilerine başvurmaktadır. Popüler pazarlama stratejileri arasında kendine yer bulan ve çalışmaya da konu olan fenomen pazarlama kavramıyla markalar özellikle büyük bir hedef kitleyi etkilemek yerine, hedef kitleyi etkileyecek kanaat önderlerine odaklanarak hedef kitleye ulaşmak için her fırsatı değerlendirmektedir. Bu çalışmada, dijital pazarlamanın kanaat önderleri olan fenomenler literatür taramayla elde edilen teorik bilgiler neticesinde ortaya konularak, tanıtım ve tutundurma çalışmalarının önemli bir unsuru olan fenomenlerin marka ile hedef kitle arasında nasıl köprü görevi üstlendiği ve bunun sosyal medya kullanıcılarının tutum ve davranışlarına nasıl yansıdığı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
New developments in technology are taking place every day and these developments and innovations bring new marketing strategies. The marketing integrated with technology also provides an opportunity for new concepts to emerge. Brands are applying new marketing strategies every day. With the notion of influencer marketing, which takes its place among the popular marketing strategies and is the subject of study, the brands evaluate every opportunity to reach the target group by focusing on the opinion leaders who will affect the target group instead of affecting a big target audience. In this study The influencers, which are the opinion leaders of digital marketing, were first put forward as a result of the theoretical information obtained from the literature review, how the influencers, which are an important element of promotion and promotion studies, undertook the bridge between the brand and the target audience and how it reflects on the attitudes and behaviors of social media users.