Türkiye'de iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda işverenin yükümlülükleri
The obligations of the employers about to prevent occupational accidents and diseases in Turkey
  1. Tez No: 553225
  2. Yazar: FULYA GÜZEL BULUT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. RECEP KAPAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş kazası, işveren, iş sağlığı ve güvenliği, iş kazası ve meslek hastalığı, Occupational accident, employer, occupational health and safety, occupational accident and diseases
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
İş kazaları ve meslek hastalıkları tüm dünyada ve ülkemizde çalışma hayatının en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Çalışma hayatı içerisinde yer alan çalışanların sağlık ve güvenliklerinin sağlanması son derece önemli bir husustur. Bu nedenle, çalışan insanların sürdürülebilir şekilde fiziksel ve ruhsal olarak iyilik hallerinin sağlanması gerekmekte olup, bu da doğru ve eksiksiz bir şekilde uygulanan iş sağlığı ve güvenliği politikaları ile mümkündür. Bu tez çalışması ile iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek, bu alanda yaşanan sorunlara kalıcı çözümler getirmek amacıyla Türkiye'de 30.06.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve beraberinde çıkarılan yönetmelikler rehberliğinde iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda işverenin yükümlülükleri detaylıca incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Occupational accidents and diseases are one of the important problems of the professional life all over the world and in our country. Protecting the health and safety of employees who have to work to ensure their livelihood is a human right. Various obligations have been imposed on the state and the employer in order to realize this right. The employer has to take all necessary measures to prevent occupational accidents and diseases. In This thesis with to prevent work accidents and occupational diseases, in order to bring lasting solutions to the problems in this area in Turkey, which came into force on 30.06.2012 No. 6331 Occupational Health and Safety Act and regulations issued guidance along the obligations of the employer in the prevention of occupational accidents and occupational diseases have been examined in detail.