C14H13NO3, C14H11NO2Cl2 ve C16H17NO2 Schiff bazı bileşiklerin kristografik ve teorik yöntemlerle incelenmesi
C14H13NO3, C14H11NO2Cl2 ve C16H17NO2 inverstigration of Schiff some compounds by crystallographic and theoretical methods
- Tez No: 555601
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ŞEHRİMAN ATALAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Işını Kırınımı, Kristal Yapı, Schiff Bazı, DFT, X-Ray Diffraction, Crystal Structure, Schiff Base, DFT
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
Yüksek LisansTezi C14H13NO3, C14H11NO2Cl2 ve C16H17NO2 SCHIFF BAZI BİLEŞİKLERİN KRİSTOGRAFİK VE TEORİK YÖNTEMLERLE İNCELENMESİ Erdim Atakan SAĞLIK Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı Danışman: Dr. Öğretim Üyesi Şehriman ATALAY Bu tez çalışmasında C14H13NO3, C14H11NO2Cl2 ve C16H17NO2 olmak üzere üç adet Schiff bazı bileşiği sentezlenerek kristal yapıları X-ışınları kırınım tekniği ile tayin edilmiş ve spektroskopik IR özellikleri ile incelenmiştir. C14H13NO3 (I), C14H11NO2Cl2 (II) ve C16H17NO2 (III) ) moleküllerinin X-ışını kırınımı çalışmalarında örgü parametreleri a(Å), b(Å), c(Å) sırasıyla 12.2266 (14), 14.1746 (11), 7.0298 (8); 12.6759(8), 8.0804 (5), 13.0363 (8) ve 24.039 (2), 4.7025 (3), 12.3056 (10), molekül yapıları sırasıyla P21 /c P21 /ca, P21 /c uzay grubunda ve kristal sistemi ise üç molekülde de monokliniktir. Burada çalışılan Schiff bazı bileşiklerinin spektroskopik özellikleri IR, Yoğunluk Fonksiyon Teorasi, Hartree-Fock yöntemleri kullanılarak incelenmiştir. Mayıs 2019, 58 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master's Thesis C14H13NO3, C14H11NO2Cl2 ve C16H17NO2 INVERSTIGRATION OF SCHIFF SOME COMPOUNDS BY CRYSTALLOGRAPHIC AND THEORETICAL METHODS Erdim Atakan SAĞLIK Ondokuz Mayis University Graduate School of Sciences Department of Physics Supervısor: Asst. Prof.Dr.Şehriman ATALAY In this thesis, three Schiff base crystals C14H13NO3 (I), C14H11NO2Cl2 (II) and C16H17NO2 (III) have been synthesized and their crystal structures have been determined by X-ray diffraction technique, while the spectroscopic properties have been investigated by IR techniques. In the X-ray diffraction studies of the C14H13NO3 (I), C14H11NO2Cl2 (II) ve C16H17NO2 (III) molecules, the weave parameters a (Å), b (Å), c (Å) are 12.2266 (14), 14.1746 (11), 7.0298 (8); 12.6759(8), 8.0804 (5), 13.0363 (8) ve 24.039 (2), 4.7025 (3), 12.3056 (10), The molecular structures are in the P21 /c P21 /ca, P21 /c space group respectively and the crystal systems are monoclınıcmolecule. The spectroscopic properties of Schiff base compounds studied here were determined using IR, density function theory, Hartree-Fock methods. May 2019, 58 pages