Bartın'ın kentsel imgeleri ve kent kimliği oluşumundaki etkileri
Bartin's urban i̇mages and its effects on urban identity
  1. Tez No: 555745
  2. Yazar: SERAP ADAŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SELMA SOL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halk Bilimi (Folklor), Folklore
  6. Anahtar Kelimeler: Kent, Kimlik, İmge, Kültürel Miras, City, Identity, Magery, Cultural Her
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 171
Özet
Hızla küreselleşen dünyada, teknolojik gelişmelere de paralel olarak insanlar, dolayısıyla kentler arasındaki iletişim ve ulaşım daha hızlı hale geldi. Kentler, kimlik oluşturma ve imaj geliştirmede kültürel değerlerinin fark edilirliğini arttırmak, tercih edilebilir kent haline gelmek, diğer kentlerle rekabet edebilmek, kültürel cazibe merkezine dönüşmek, büyüme ve kalkınmada sürdürülebilirliğini arttırmak için kentin güçlü ve ayırt edici özellikleri olan imgelerini markalaşmaya yönlendirmektedir. Yerel değerlerin korunmasının ve hem ulusal hem uluslararası boyutta değerlendirilebilmesinin önemli olduğu bir dönemde, ulusal kalıtın tespiti ve kültürel değerlerin sürekliliğinin sağlanması için kent imgeleri en etkili unsurlardır. Bu çalışmada Bartın'ın kentsel imgelerinin kent kimliği oluşumundaki etkileri incelenmeye çalışılmıştır. İlk olarak kent, kimlik, kent kimliği, imge, kentsel imge kavramları üzerinde durulmuştur. Daha sonra kentin tarihi ve imgeleri ile ilgili bilgi verilmiştir. Son olarak tespit edilen kent imgelerinin kentin kimlik oluşumundaki etkileri açıklanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In a rapidly globalizing world, people and so communication and transportation between cities have become faster in parallel with technological developments.. In order to increase the recognition of cultural values in identity formation and image development, to become a preferable city, to compete with other cities, to become a cultural center of attraction and to increase the sustainability of growth and development, the cities are directed their strong and distinctive images to branding. When it is important to protect local values and evaluate them both nationally and internationally, urban images are the most effective elements for the determination of national heritage and the continuation of cultural values. In this study, the effects of urban images of Bartın on urban identity were studied. Firstly, the concepts of city, identity, city identity, image, urban image were emphasized. Then, information about the history and images of the city was given. Finally, the effects of the city images on the formation of the identity of the city were tried to be explained.