Koro eğitimi alan ortaokul öğrencilerinin sosyal becerilerine ilişkin öğretmen görüşleri
Teacher's views related to social skills of middle school student who take chair training
  1. Tez No: 556102
  2. Yazar: ZİŞAN TÜRÜDÜ
  3. Danışmanlar: PROF. ZEHRA SEÇKİN GÖKBUDAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Müzik Eğitimi, Koro, Koro Eğitimi, Sosyal Beceri, Music Education, Chorus, Choir Training, Social Skills
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu araştırmada koro eğitimi alan ortaokul öğrencilerinin sosyal becerilerine ilişkin öğretmen görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada koro eğitimi ve sosyal beceriye yönelik alan taraması yapılarak ve uzman görüşü alınarak geliştirilmiş araştırmacı tarafından geliştirilen 15 açık uçlu sorudan oluşan yarı-yapılandırılmış görüşme formu araştırmacı tarafından hazırlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Aydın ili Köşk ilçesi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin branş öğretmenleri oluşturmaktadır. Köşk İmam Hatip Ortaokulunda görev yapan branş öğretmenlerinin tamamına ulaşılması amaçlanmıştır. Çalışma grubu bu öğretmenler arasından seçilen 10 öğretmen ve 18 öğrenciden oluşmuştur. Yapılan bu çalışmanın sonucunda, öğretmenlere göre koro çalışmalarında ve etkinliklerinde bulunan öğrencilerin okul içinde ya da okul dışında sosyal yönden aktif, girişken, kendini ifade edebilen, nezaket kurallarına dikkat eden, sorumluluk bilinci gelişmiş, empati yeteneğine sahip, arkadaşlık ilişkilerinde olumlu davranışlar sergileyebilen, akademik başarı açısından daha gelişmiş, problemlere karşı çözüm odaklı ve iletişim becerisi kuvvetli öğrenciler olduğunu yargılarına ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this research, it was aimed to determine the views of teachers about the social skills of secondary school students who have choral education. In the research , general area screening for choir training and social skills was conducted and semi-structured interview form consisting of 15 open-ended questions developed by expert opinion was prepared by the researcher. The study group of the research consisted of brach teachers of İmam Hatip Secondary School in the Köşk, Aydın. It was aimed to reach the entire branch teachers working in İmam Hatip Secondary School. The working group consisted of 10 teachers from entire branch teachers and 18 students. As a result of this study, according to opinions of teachers, students who are active in choir studies are; active in inside and outside of school, sociable, self-expressing in according withcourtesy rules, have the ability to develop emphaty, have positive behaviours in friendship relations, more advanced in academic achievement, solution oriented against problems and they have communication skills.