Global şirketlerde işveren markası yayılımı
Global rollout of employee value proposition (EVP)
- Tez No: 556376
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAYRİYE SENEM GÖL BEŞER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İşveren Markası, Global Yayılım, İşveren Markası Süreci, Employer Brand, Global Rollout, Employer Brand Process The creation of employer brand project
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
İşveren markası son yıllarda global şirketler için önemli konuma geldi. Güçlü işveren markası çalışması yapan şirketler, yeteneklerin şirkete çekilmesi, şirket çalışanlarının mutlu ve motivasyonu yüksek olması, şirkete olan bağlılığın artması gibi birçok yönden fayda sağlamaktadır. Global şirketlerin işveren değer önermesinin yerelde doğru kaynak ve doğru iletişim kullanarak yayılması, işveren markası oluşturulma başarısında hayati bir rol oynamaktadır. İşveren markası mevcut çalışanların yanı sıra potansiyel çalışan olarak düşünülen üniversite öğrencileri, pazardaki deneyimli profesyonel çalışan kişiler ve daha önce şirket bünyesinde çalışmış kişilerin algı ve gerçeklerinin kesiştiği noktada karşımıza çıkmaktadır. Araştırmanın amacı, aşağıdaki araştırma sorularını cevaplamaktır: i. İşveren markası projesinin şirketler için önemi nedir? ii. İşveren markası projesi süreçleri nasıl tasarlanır? Bu süreçlerde hangi araçlar kullanılır? iii. Global şirketlerde işveren markası değer önermesi yayılımı nasıl uygulanmaktadır? Bu çalışmada işveren markası projesinin oluşturulması, süreçleri ve global şirketlerin çalışan değer önermesinin yayılımı anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
Employer brand has become an important issue for global companies in recent years. Companies that work and achieved in this field strongly, attracts talents of employees for their company, increases the loyalty to the company between workers. The employees also will be more happy and motivated in their field of work. For global companies, it is vital to use the right source and communication strategy in order to build employer branding. The employer brand is present at the intersection of the existing employees as well as the potential employees like university students, the experienced professional employees in the market and the intersection of the perceptions and realities of the people who worked in the company before. The aim of the research is to answer the following research questions: i. What is the importance of employer brand project for companies? ii. Which processes and tools are needed in order to form the Employer Branding project? iii. How is the spread of the value proposition of employer brand applied in global companies?