Viyola eğitimcilerinin öğrenme sürecine etkin katılım sağlamaya yönelik uygulamaları üzerine bir araştırma
A study on the applications of viola educators on effective participations of student learning process
  1. Tez No: 559052
  2. Yazar: AHMET YÖRÜK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. UĞUR TÜRKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Viyola Eğitimi, Öğrenme Süreci, Education, Viola Training, Learning Process
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Müzikal eğitim ve bilgi gerektiren viyola eğitimi süreci yetenek, ilgi ve birikimine göre farklılık göstermektedir. Bu farklılıklar eğitim süreçlerini yönlendirmede oldukça önemlidir. Bu doğrultuda Viyola eğitimcilerinin öğrenme sürecine etkin katılımlarına yönelik uygulamaların neler olduğunu tespit etmek amaçlanmıştır. Güzel Sanatlar Liseleri (GSL) viyola eğitimcilerinin ders işleniş biçimleri ve öğrencileri derse katılımlarına yönelik uygulamaları üzerine yaptığımız araştırma araştırmanın evrenini GSL'ler oluşturmaktadır. Betimsel bir çalışma olan bu tezde tarama modeli kullanılmış, veriler ise nitel çözümleme tekniklerine göre çözümlenmiş ve yorumlanmıştır. Yapılan çalışma sonucunda viyola eğitimcisinin etkin öğrenme sürecine aynen katıldığı sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca öğrencinin, öğrenme sürecine etkin katılımını sağlayacak uygulamaların güzel sanatlar liselerinde aktif olarak kullanılması önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
Viola training process, which requires musical training and knowledge, varies according to its ability, interest and knowledge. These differences are very important in guiding educational processes. In this context, it was aimed to determine the applications of Viola educators for their active participation in the learning process. The universe of the research we conducted on the viola educators' lectures and their applications for the participation of the students is composed of fine arts high schools. In this thesis, which is a descriptive study, screening model was used and data were analyzed and interpreted according to qualitative analysis techniques. As a result of the study, it was concluded that the viola educator participated in the active learning process.