Konut sektöründe kullanılan iklimlendirme sistemlerinde enerji ve ekserji analizi: Split klima örneği
Energy and exergy analysis in air conditioning systems used in housing sector: Spliy air conitioning example
  1. Tez No: 559203
  2. Yazar: TANER KANBUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZAFER UTLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İklimlendirme, Split klima, İleri Ekserji ve Enerji Analizi, Air Conditioning, Split Air Conditioning, Advanced Energy and Exergy Analysi
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
İnsanlar son yıllarda vakitlerinin birçoğunu kapalı alanlarda geçirdiğinden, iklim değişimi ve küresel ısınmadan dolayı artan sıcak hava, seri üretimle ucuzlayan ürünlerin alımının kolay olması soğutma sektöründe hızlandırmıştır. Ucuz, elde edilmesi ve kolay bakımı olması açısından split klimalar en çok tercih edilen çeşittir. Çalışma prensibi buhar sıkıştırmalı sistemdir. Bu kadar kolaylığın yanında temizlik açısından da çok önem verilmelidir. Uygun temizlik işlemleri için servisler kullanılmalıdır. Temizlik periyotları yapılan klimalar ısıtma ve soğutmada verimliliklerinde artış meydana gelmektedir. Hastalık oranlarında ciddi düşüşler meydana gelir. Bu çalışmada konut sektöründe kullanılan iklimlendirme sistemlerinde enerji ve ekserji analizini split klima örneğinden bahsedilmektedir.
Özet (Çeviri)
As people have spent most of their time in enclosed spaces in recent years, increased warmth due to climate change and global warming have accelerated the cooling sector, making it easier to purchase products that are cheaper by mass production. Split air is the most preferred variety in terms of being cheap, easy to obtain and easy to maintain. The operating principle is the steam compression system. In addition to being so easy, cleanliness should also be taken very seriously. Services should be used for proper cleaning operations. Climates with cleaning periods are increasing in efficiency in heating and cooling. Serious decreases in disease rates occur. In this study, the energy and exergy analysis of the air conditioning systems used in the residential sector is mentioned as an example of split air conditioner.