The Roles of credit finance and subsidies in housing provision
  1. Tez No: 56464
  2. Yazar: GÜL KIVILCIM TEZAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ TÜREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Konut Finansmanı, Konut Sübvansiyonu, Devlet Müdehalesi IV, Housing Finance, Housing Subsidy, State Intervention 111
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Şehir Planlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
öz KONUT SUNUMUNDA KREDİ FİNANSMANI VE SÜBVANSİYONUN ROLÜ Tezan, Gül Kıvılcım Yüksek Lisans, Şehir Planlama Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ali Türel Eylül 1996, 121 sayfa Bu çalışmada; konut edinme süreçleri, konut finansman sistemleri ve uygulanan sübvansiyonlar açısından incelenmeye çalışılmıştır. Konut finansmanında devlet desteğinin gerekliliği çeşitli açılardan incelenerek teorik bir çerçeve oluşturulmaya çalışılmış; gelişmekte olan ülkeler ve gelişmiş ülkelerden örnekler incelenerek bir çalışma yapılmış ve bu sübvansiyon sistemleri içinde Türkiye'nin nerede yer aldığı analiz edilmeye çalışılmıştır. Türkiye örneği ele alınırken konut sübvansiyon uygulamalarının amacına ulaşıp ulaşmadığı anket çalışması ile irdelenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE ROLES OF CREDIT FINANCE AND SUBSIDIES IN HOUSING PROVISION Tezan, Gül Kıvılcım M.S., Department of City Planning Supervisor: Prof. Dr. Ali Türel September 1996, 121 pages The formal housing finance systems in the case of credit finance and subsidies in housing provision is analyzed in this thesis. Drawing out a theoretical framework, a varied reasons of the state intervention in the housing sector5 is discussed firstly. Then, an analysis of credit finance and subsidies in the case of developing and developed countries, and where Turkey stands among these systems are evaluated. Turkey is analyzed by a field survey to find out the operation and the shortcomings of the subsidy system.