A Parallel processing library for personal computers comected to a local area network
Yerel ağ üzerindeki kişisel bilgisayarlar için bir paralel programlama kütüphnesi
  1. Tez No: 56601
  2. Yazar: CAN ERKİN ACAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GÜRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Paralel Programlama, Bilgisayar Ağlan iv, Parallel Processing, Network of Workstations m
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
oz YEREL AG ÜZERİNDEKİ KİŞİSEL BİLGİSAYARLAR İÇİN BİR PARALEL PROGRAMLAMA KÜTÜPHANESİ Acar, Can Erkin Yüksek Lisans, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hasan Güran. Eylül 1996, 115 sayfa Bu tezde, bir yerel ağ üzerindeki PC uyumlu kişisel bilgisayarlarda paralel olarak çalışabilen uygulama programlan yazmakta kullanılacak bir programlama kütüphanesi tasarlanıp gerçekleştirilmektedir. Kütüphane programcıya bilgisayarlar arası mesaj gönderme ve veri paylaşma konusunda yardımcı olan bir takım araçlar ve servisler içermektedir. Kütüphaneyi kullanan programcı, network sisteminin donanım ve haberleşme detaylarıyla uğraşmak zorunda kalmadan yazdığı C programım birden fazla PC üzerinde paralel olarak çalıştırılabilmektedir. Bu şekilde, bir çok kişisel bilgisayarın işlem güçleri birleştirilerek ucuz ve kullanışlı bir paralel programlama ortamı yaratılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A PARALLEL PROCESSING LIBRARY FOR PERSONAL COMPUTERS CONNECTED TO A LOCAL AREA NETWORK Acar, Can Erkin M. S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Hasan Güran. September 1996, 115 pages In this thesis a programming library for creating applications that can run in parallel on a network of Personal Computers is designed and implemented. The library provides high level message passing and data sharing tools and shields the programmer from the details of the underlying hardware and communications. By using these services, a C language application can be written that runs in parallel on multiple PCs, thus combining the processing programming environment for PC compatible computers connected to a local area network.