Ak Parti: Siyasal iletişim strateji ve uygulamalar
Jdp: Political communication strategy and applications
  1. Tez No: 566234
  2. Yazar: HANDE KARAKURT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ ÇAĞLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, Political Science, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Siyasal İletişim, Adalet ve Kalkınma Partisi, 15 Temmuz, Ekonomik Kriz, FETÖ, Political Communication, Justice and Development Party, 15th of July Coup Attempt, Economic Crisis, FETÖ
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Günümüzde siyasal iletişim stratejileri yadsınamayacak bir öneme sahiptir ve hükümetlerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bunun nedeni demokratik sisteme geçilmesi ile birlikte siyasi figürler tarafından uygulayacakları politika ve projelerin halk tarafından onaylanmasına ve kabul görmesine gereksinim duymalarıdır. Ancak halktan aldığı onay ve kabul ile iktidarda varlığını sürdürebilecek olan siyasi figürler, kamuoyunu etkisi altına almak için çeşitli yöntemler uygulamaktadır. Siyasal iletişim kavramı da bu metotlardan biri olarak hedef kitlenin beğenisini ve onayını kazanmak için siyasetçiler tarafından bilinçli bir şekilde hazırlanan iletişim biçimidir. Bu tez çalışmasında Adalet ve Kalkınma Partisi mensubu siyasi figürlerin 2002 – 2018 yılları arasında beş ayrı iktidar döneminde ifade ettiği söylemler incelenmiştir. Buna göre her döneme ait farklı tema ve konuların ön plana çıktığı sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
Today, importance of the political comminication strategies became an incontrovertible and inevitable part of governments. The reason for this situation is the need that political figures require confirmation and acceptance from public due to the transformation to democracy system. Political figures utilitize some techniques in order to maintain their power and sovereignity in order to influence the public. Political communication is a method to impress and acquire acceptance and confirmation from the target mass. In this study, the the discourses produced by the members of the Justice and Development Party from 2002 to 2018 is investigated in 5 different periods of power. According to this, different themes and subjects are emphasized in each era.