Design and implementation of a postscript based post-processor for finite element computations
Sonlu eleman hesaplamaları için postscript bazlı son işlemci tasarımı ve uygulaması
- Tez No: 56651
- Danışmanlar: PROF. DR. A. ERMAN TEKKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Görüntüleme, Sonlu Elemanlar Metodu, Son işleme, Postscript. iv, Visualization, Finite Element Method, Post-processing, Postscript ui
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 222
Özet
ÖZ SONLU ELEMAN HESAPLAMALARI İÇİN POSTSCRIPT BAZLI SON İŞLEMCİ TASARIMI VE UYGULAMASI Baranoğlu, Besim Yüksek Lisans, Makine Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. A. Erman Tekkaya Haziran 1996, 206 sayfa Sonlu elemanlar programı PLADAN'dan elde edilen verilerin görüntülenmesi için etkileşimli bir son işlemci geliştirilip uygulanmıştır. Program, iki ayrı dosyadan 8 düğümlü altıyüzlü eleman ağı olarak nesne koordinatlarını ve düğüm noktalarında elde edilen değerleri alacak, veriler üzerinde istenilen işlemleri yapacak ve bu işlemleri görüntüleyen bir Postscript dili dosyası yazacak şekilde tasarlanmıştır. Program ANSI-C programlama dilinde yazılmıştır ve ağın verilen yönelimini görüntüleyen, düğüm noktalarında verilen sonuçlan arası doldurulmuş doğrusal ya da doğrusal olmayan (trixel algoritması kullanarak) profil çizgileri kullanarak gösteren, ağın içinde tanımlanan kesit geometrisini ve bu geometrideki değerleri görüntüleyen çeşitli modüllerden oluşmaktadır. Program, hem renkli hem de siyah beyaz çıktıyı sayfaya dik ya da yatay şekilde yerleştirebilecek şekilde tasarlanmıştır. Çıktı dosyalan PS (Postscript) ya da EPS (Encapsulated Postscript) biçiminde elde edilebilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A POSTSCRIPT BASED POST- PROCESSOR FOR FINITE ELEMENT COMPUTATIONS Baranoğlu, Besim M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. A. Erman Tekkaya June 1996, 206 pages An interactive post-processor program is developed and implemented for the visualization of the data obtained from the rigid-plastic finite element code PLADAN. The program is designed to input the object coordinates as a defined mesh of 8- noded hexahedral elements, and the results obtained at the nodes of the mesh from two specified files, process the required operations on the data and write a Postscript Language output file for the visualization of the operations. The program is written in ANSI-C programming language and is composed of several modules that visualize the given orientation of the mesh, visualize the results given at the nodes of the mesh as filled contours by employing linear or non-linear contour curves (using Trixel algorithm), and visualize the obtained geometry and the results on this geometry from any generated cut-section within the mesh. The program is designed to support both colored or black and white output in either landscape or portrait orientation. The output files are provided either in PS (Postscript) or EPS (Encapsulated Postscript) format.