Analysis of microstrip lines using closed-form green's functions
Mikroşerit hatların kapalı form green's fonksiyonu kullanılarak analizi
- Tez No: 56678
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLBİN DURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Moment Metodu, Green's fonksiyonları, Mikroşerit hatlar, Kuplajlanmış Mikroşerit hatlar. iv, Moment Method, Green" s functions, Microstrip line, Coupled microstrip lines in
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 128
Özet
oz MIKROŞERIT HATLARIN KAPALI FORM GREEN'S FONKSİYONU KULLANILARAK ANALİZİ Saydam, Numan Kemal Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Gülbin Dural Ocak 1996, 118 Sayfa Tek ve asimetrik paralel mikroşerit hatların üzerindeki akım dağılımını bulmak için Moment Metodu ile birlikte kapalı form Green's fonksiyonu kullanılmıştır. Gerçek uzay Green's fonksiyonunun kullanılması hesaplama süresini oldukça azaltmıştır. Tekli mikroşerit hat için bir integral eşitliği elde edilmiş ve bu eşitlikteki akım bileşeni bir dizi taban fonkiyonu cinsinden yazılmıştır. Akım dağılımı çatı taban fonksiyonları kullanılarak belirtilmiştir. Taban fonksiyonları ile test fonksiyonlannm aynı seçildiği Galericin Moment Metodunu kullanarak bu integral eşitliği bir matris eşitliğine dönüştürülmüş ve bu matris eşitliği çözülerek mikroşerit hat üzerindeki akım dağılımı elde edilmiştir. Çalışmanın ikinci bölümü olarak asimetrik paralel mikroşerit hatlar incelenmiştir. İki mikroşerit hat arasındaki aralığın, ikinci hattın birinci hatta olan yatay konumunun ve ikinci hattın genişliğinin akım dağılımı üzerindeki etkisi incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF MICROSTRIP LINES USING CLOSED-FORM GREENES FUNCTIONS Saydam, Numan Kemal M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Gülbin Dural January 1996, 118 Pages Method of Moments in conjunction with the closed-form spatial domain Green's functions is used to calculate the current distributions on single and asymmetric parallel microstrip lines. Since spatial domain formulation is more efficient than the conventional spectral domain approach, the computation time is significantly decreased. An integral equation is obtained for single microstrip line geometry where the current distribution is expanded into series of basis functions. Rooftop basis functions are used in approximating the unknown current distribution, by using Galerkin's Method of Moments, in which the basis and testing functions are the same. The formulation obtained for the single microstrip line geometry is then extended to the asymmetric parallel microstrip lines and the effect of spacing between the lines, the longitudinal shift and the width of the passive line on the current distributions are investigated.