A Comparasion of heuristics for capital constrained project scheduling with discounted cash flows and progress payments
  1. Tez No: 56769
  2. Yazar: AYCA EVİN SUMER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CANAN SEPİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Proje Çizelgeleme, Sezgisel Yaklaşım Yöntemleri, Deney Tasarımı iv, Project Scheduling, Heuristics, Experimental Design 111
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Birçok projede, sermaye çeşitli dış kaynaklardan elde edilir ve harcanacak miktar sınırlıdır. Ayrıca, tamamlanan işler karşılığında elde edilen hakedişler, sermaye miktarım arttırmaktadır. Şimdiye kadar yapılan pek çok çalışmada, nakit akışlarının olay zamanlarında gerçekleştiği varsayılmıştır. Bu çalışmada, nakit girişlerinin ay sonlarında gerçekleştiği varsayılmaktadır. Nakit çıkışlarının gerçekleşme zamanına ilişkin iki ayrı varsayımda bulunulmuştur. İlk varsayıma göre, her bir iş için giderlerin tamamı işin başlama zamanında ödenmektedir. Diğer varsayım, giderlerin %50'sinin işe başlama zamanında, kalan miktarın ise işin tamamlanma zamanında ödenmesi şeklindedir. Nakit kısıtlı proje çizelgelemesi probleminin çözümü için altı farklı sezgisel öncelik kuralı, tek geçişli ileriye doğru çizelgeleme algoritmasında uygulanmıştır. Deney tasannu kuralları kullanılarak, bu yöntemler test edilmiştir. Çeşitli proje karakteristikleri göz önünde bulundurularak her bir sezgisel yöntem için regresyon analizi yapılmış ve performansları karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In many project environments, the funding is obtained from external sources which often place limits on the amount of capital expended. In addition, the available capital is increased as progress payments are received as project activities are completed. In several previous studies cashflows were assumed to occur at event times. In this study, it is assumed that cash inflows (progress payments) occur at the end of months. Two different assumptions are considered for cash outflows, that the cost are paid at the start time of the activity as the first assumption and 50% of the costs are paid at the start and 50% at the end of the activity, as the second assumption. For the solution of the capital constrained project scheduling problem, six heuristic priority rules are presented and embedded in a forward scheduling algorithm. The performance of these heuristics are tested by using experimental design principles. A multiple regression analysis is performed for each heuristic by considering several project characteristics.