İletişimsel yöntem aracılığıyla sözlü becerilerin kazandırılması: Almanca ders kitabı 'Wie Bitte' örneğinde bir inceleme
Gaining oral skills through communicative method: An analysis using the example of the German textbook 'Wie Bitte'
  1. Tez No: 569739
  2. Yazar: ELVEDA ÇALI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞE UYANIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İletişim Bilimleri, Education and Training, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Communicative Method, Communication, Oral Language Skills, Education, Phonetics
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Alman Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Günümüz toplumlarında yabancı dile olan ihtiyaç, yabancı dili en hızlı ve en doğru öğrenebilme yöntemlerini araştırmaya yönlendirmiştir. Yabancı dil öğretiminde birçok yöntem kullanılabilir. Bunlardan iletişimsel yöntem, konuşma becerisini geliştirerek sözel iletişim yoluyla dili öğreten bir yöntemdir. Bu tezde, Wie Bitte kitabının iletişimsel yöntemle öğrencilerin sözlü becerilerini geliştirip geliştiremediği ele alınılmıştır. Öğrenenlerin, yabancı dilde sözlü becerileri kullanma isteği, sözlü becerilere uygun kaynak zorunluluğunu da beraberinde getirmiştir. Çalışmanın uygulama bölümünde (3. Bölümde) öğrencilerin, kaynak kitap olarak kullandığı Wie Bitte (A1. 1.) kitabı sözlü dil becerilerini geliştirmesi açısından incelenilmiştir. Sözlü dil becerilerini etkileyen fonetik, görsel, dilbilgisi, otantik, kelime hazinesi gibi başlıklarla dil becerilerinin gelişimine değinilmiştir. Wie Bitte (A1. 1.) kitabındaki alıştırma ve etkinlikler, sözlü dil becerileri maddeleriyle incelenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The needs of today' s societies for foreign language, has led the research methods to learn the fastest and most accurate language. Many methods can be used in foreign language teaching. Of these, the communicative method is a method that teaches language through verbal communication by improving speaking skills. In this thesis, it is discussed whether The book Wie Bitte can improve students' oral skills by communicative method. The desire of the learners to use oral skills in foreign language brought about the necessity of appropriate source of oral skills. In the application part of the study (Chapter 3), Wie Bitte (A1. 1.), which is used as a reference book by the students, is examined in terms of developing oral language skills. Topics such as phonetic, visual, grammar, authentic, vocabulary that affect verbal language skills are discussed. The activities in the Wie Bitte( A1. 1.) continent were examined with verbal language skills.