İş doyumu ve kişisel gelişim yönelimi arasındaki ilişkinin incelenmesi: Ayırma analizi
Investigation of relationship between job satisfaction and personal growth initative: Discriminant analysis
  1. Tez No: 575638
  2. Yazar: ASLI HATUN AYDOĞMUŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YUNUS BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonometri, İşletme, Econometrics, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş Doyum, Kişisel Gelişim, Ayırma Analizi, Job satisfaction, Personal Growth Initative, Dıscrımınant Analysis
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ekonometri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışmada, kişilerin çalıştıkları sektördeki iş doyum düzeyi ile kişisel gelişim düzeyinin ayırt edici öğelerinin diskriminant analizi ile belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada; Minnesota İş Doyum Ölçeği ve Kişisel Gelişim Yönelimi Ölçeği – II ölçeklerinden yararlanarak hazırlanmış olan anket, farklı sektörlerdeki 110 kişiye uygulanarak elde edilen veriler kullanılmıştır. Verilere öncelikle iş doyumu ve kişisel gelişime etki eden belli başlı faktörlerin neler olduğunu tespit etmek için Faktör Analizi uygulanmıştır. Daha sonra bu faktörlerden yararlanarak veriler, çok değişkenli istatistiksel tekniklerden biri olan Diskriminant Analizi yöntemiyle incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, it is aimed to determine the distince elements of job satisfaction and personal development level in the sector by separation analysis. In this study, the questionnaire which was prepared by using Minnesota Business Adaptation Scale and Personal Devdelopment Orientation Scale was used and 110 people from different sectors were used. Factor analysis was applied to determine the main factors affecting development. Then, by taking advantage of these factors, the data were examined by separation analysis which is one of the multivariate statistical techniques.