Dijitalleşme ile yeni oluşan kavramlar: Endüstri 4.0, IOT ve blockchain uygulamaları
New concepts emerged with digitalism: Industry 4.0, IOT and blockchain practice
  1. Tez No: 575911
  2. Yazar: SONER SAYAR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BURAK KÜÇÜK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, İşletme, Transportation, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Lojistik, Tedarik Zinciri Yönetimi, Endüstri 4.0, Internet of Things, Blockchain, Logistics, Supply Chain Management, Industry4.0, Internet of Things, Blockchain
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu tez çalışması ile Endüstri 4.0, IOT (Internet of Things) ve Blok Zincir teknolojilerinin mevcut tedarik zinciri uygulamalarına nasıl etki etmekte olduğu incelenmiştir. Tezimiz üç ana kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda lojistik uygulamalarının mevcut durumu, ikinci kısımda tedarik zincirinin mevcut uygulamaları ve içeriğindeki bilgi sistemleri incelenirken; üçüncü kısımda ise yeni teknolojiler, Endüstri 4.0, IOT ve Blockchain ele alınmıştır. Teknolojide yaşanan hızlı gelişmelerin büyük çaplı yansımalarını yakalayabilmek ve yansıtabilmek amacıyla hazırlanan bu tezde, tüm konuları detayları ile ele almaya çalışacağız.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the effects of Industry 4.0, IOT (Internet of Things) and Block Chain technologies on the existing supply chain applications are scrutinized. This thesis has been established in three main parts. In the first part logistics and the current logistics practises, in second part current supply chain practices and the information technologies which are being used widely and in the third part Industry 4.0, IOT and block chain had been discussed. In order to catch and reflect the results of the fast paced development in technology, all issues had been discussed in details.