Japon insan kaynakları yönetim uygulamaları ile Kırgız insan kaynakları yönetim uygulamalarını karşılaştırma sonucunda Kırgız insan kaynakları yönetim modelini oluşturma (Bişkek'te bir uygulama)
Kyrgyz human resources management model design in the result of the comparison of Japanese human resources management practices with Kyrgyz human resources management practices' (Practice in Bishkek)
  1. Tez No: 575913
  2. Yazar: SEYİL NAJİMUDİNOVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MÜMİN ERTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY), İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları, İşgören Arama ve Seçme, Eğitim ve Geliştirme, Değerleme, Ücretlendirme, İşçi ve Sendika İlişkileri, Human Resources Management (HRM), Human Resources Management Practices, Recruiting and Selection, Training and Development, Performance Appraisal, Compensation, and Emlpoyee and Unions Relations
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Bu çalışma, Kırgız İnsan Kaynakları Yönetim Modelini incelemektedir. Kırgız İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları ile Japon İnsan Kaynakları Yönetim Uygulamalarını karşılaştırma sonucunda Kırgız İnsan Kaynakları Yönetim Modeli tasarlanmıştır. Günümüzde, ister kamu sektörde olsun, ister özel sektörde olsun, insan kaynakları stratejik bir değere sahiptir. Amaca yönelik ve bilimsel temele dayanan İnsan Kaynakları Yönetimi, işletmenin verimliliğini yükseltir ve uzun dönem başarısının anahtarıdır. İnsan Kaynakları Yönetim Uygulamalarını, İşgören Arama ve Seçme, Eğitim ve Geliştirme, Değerleme, Ücretlendirme ve, İşçi ve Sendika İlişkileri oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study examines Kyrgyz Human Resources Management Model. The Kyrgyz Human Resources Management Model was designed in the result of the comparison of the Japanese Human Resources Management Practices with Kyrgyz Human Resources Management Practices. Nowadays, both in state and private sectors, human resources have strategic meaning. Günümüzde, ister kamu sektörde olsun, ister özel sektörde olsun, insan kaynakları stratejik bir değere sahiptir. Aim-focused Human Resources Management based on the scientific origins is the way to increase efficiency and the key to long-term success. Human Resources Management Practices consist of Recruiting and Selection, Training and Development, Performance Appraisal, Compensation, and Emlpoyee and Unions Relations.