On neutrosophic extended triplet group action
Nötrosofik genişletilmiş üçlü grup etkisi üzerine
  1. Tez No: 576668
  2. Yazar: MOGES MEKONNEN SHALLA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NECATİ OLGUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: NET küme, NETG'nun Direkt Çarpımları, NET Dış Direkt Çarpım, NET İç Direkt Çarpım, NET Yarı-Direkt Çarpım, NETG Etkisi İle İlgili Temel Teorem, Burniside Lemması, NET set, Direct Products of NETG, NET Internal Direct Product, NET External Direct Product, NET Semi-Direct Product, NETG Action, Fundamental Theorem About NETG Actions, Burnside's Lemma
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu tezde, nötrosofik genişletilmiş üçlü (NET) direkt çarpımı, yarı-direkt çarpımı ve NET grup etkilerini tartışılmaktadır. Amaç, konuyla iligili daha ileri çalışmalar için sağlam bir temel sağlayan net bir giriş yapmaktır. Smarandache'in NET küme teorisini kullanarak NETG için NET iç ve dış direkt ve yarı-direkt çarpımlarını tanıtırız. Ayrıca örnekler vererek klasik ile aralarındaki farklarını tartışırız. N NET grubun X kümesi üzerindeki etkisi verilmiş ve sağ ve sol NETG etkileri arasındaki fark kısaca tartışılmıştır. Daha sonra, NET küme üzerinde sabit noktalar, yörüngeler ve dengeleyeciler tanımlanmıştır. Modulo n'nin bütün birimlerinin NETG olduğunu gösterilmiştir. Ayrıca, NETG etkileri ile ilgili temel teoremi verilmiş ve ispat edilmiştir. Son olarak, sonuçlar verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis discusses neutrosophic extended triplet (NET) direct product, semi-direct product and NET group actions. The aim is to give a clear introduction that provides a solid foundation for further studies into the subject. We introduce NET internal and external direct and semi-direct products for NET group by utilizing the notion of NET set theory of Smarandache. We also give examples and discuss their difference with the classical one. The action of NETG N on a NET set X is given and the difference between right and left NETG actions are briefly discussed. Then, we define fixed points, orbits and stabilizers on NET set with examples. We show that all units modulo n isn't NETG. Furthermore, we give and proof the fundamental theorem about NETG actions. Finally, we give conclusions.