Şehirlerin tanıtımında film festivallerinin önemi: Malatya Uluslararası Film Festivali örneği
The importance of film festivals in city branding: the case study of Malatya International Film Festival
- Tez No: 576950
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN TOPBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Sosyoloji, İletişim Bilimleri, Performing and Visual Arts, Sociology, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Film Festivali, Şehir Tanıtımı, Film, Tanıtım, Festival, Film Festival, City Branding, Film, Branding, Festival
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İnönü Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Son yıllarda Türkiye'de düzenlenen film festivallerinin sayısında önemli bir artışın olduğu görülmektedir. Şehir yönetimleri düzenlenen film festivalleri sayesinde hem sinema sanatına katkı sağlamayı hem de turizm odaklı şehirlerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılmasını amaçlamaktadır. Bu aşamada film festivalleri süresince şehre gelen ziyaretçilere, şehrin tarihsel ve kültürel zenginlikleri tanıtılmakta ve rehber eşliğinde gerçekleştirilen turlar ile ziyaretçilerin keyifli bir zaman geçirmesi planlanmaktadır. Böylece film festivalleri kapsamında şehre gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler için film festivalinin düzenlendiği ilin bilinirliğinin arttırılması hedeflenmektedir. Bu süreçte yerel halkın şehrin tanıtımıyla ilgili film festivalleri hakkındaki düşüncelerini ortaya koymak, festivallere yönelik yerel halkın desteğinin sürmesi ve gönüllü olarak festival sırasında yürütülen etkinliklere katkı sunmalarının sağlanması açısından önem taşımaktadır. Bu amaçla çalışmada 2011 yılından itibaren düzenlenmeye başlayan Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF) özelinde film festivalinin düzenlendiği bölgedeki yerel halkın, film festivalinin şehrin tanıtımına yönelik düşüncelerinin ortaya konulması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
There is a significant increase in the number of film festivals held in Turkey in recent years. Through the film festivals organized by the city administrations, it is aimed to contribute to the art of cinema and to promote tourism-oriented cities in national and international arena. At this stage, the visitors coming to the city during the film festivals are introduced to the historical and cultural riches of the city and it is planned to have a pleasant time with guided tours. Thus, it is aimed to increase the awareness of the province where the film festival is organized for local and foreign visitors coming to the city with in the scope of film festivals. In this process, it is important to reveal the opinions of local people regarding the contribution of the film festivals to the promotion of the city to continue the support of the local people for the festivals and to contribute voluntarily to the activities carried out during the festival. For this purpose, the aim of this study is to reveal the opinions regarding the contribution of the film festivals to the promotion of the city of local people in the region where Malatya International Film Festival (MIFF) is held, which has been held since 2011.