Maddi duran varlıkların denetimi
Tangible fixed assets are examined
- Tez No: 578114
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜSEYİN MERT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: maddi, duran varlık, denetim, muhasebe, iç kontrol, material, standing speech, audit, accounting, internal control
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Maddi duran varlıklar pek çok firmada durağan olan ve uzun vadeli kullanılan yüklü miktarda fon çıkışına sebep olan kalemlerden oluşmaktadır. İşletmenin aktifinde büyük yer tutan ve işletmenin kredibilitesini etkileyen maddi duran varlıkların mali tablolardaki durumunun denetlenmesi gerekmektedir. Maddi duran varlıkların denetlenmesi değerlerinin doğru şekilde mali tablolara yansıtılıp yansıtılmadığına ilişkin suiistimallerin önlenmesi ve işletmenin geleceği açısından önem taşımaktadır. Bu çalışmada, maddi duran varlıklar ve denetim kavramları ayrı ayrı tanımlanıp, bu maddi duran varlıkların denetimi incelenmiştir. Bu bağlamda incelenen bağımsız denetim ve iç kontrol kavramları neticesinde, maddi duran varlıkların denetimiyle ilgili önemli olan unsurların altı çizilmiştir. Maddi duran varlık hesaplarının denetimi, hesapların denetiminde uygulanan doğrulama testleri, amortisman ayırma, değerleme gibi işlemlerin denetimi konularına değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
Tangible fixed assets consist of items that are constant in many companies and cause a large amount of funds to be used in the long term. The state of tangible fixed assets, which have a large share in the operating assets of the business and affect the credibility of the business, should be inspected in financial statements. The inspection of tangible fixed assets is important in terms of preventing misuse regarding the reflection of values in the financial statements and the future of the business. In this study, tangible fixed assets and inspection concepts are defined separately and the inspection of these tangible fixed assets are examined. In this context, important elements related to the inspection of tangible fixed assets are highlighted as a result of the examined independent inspection and internal control concepts. The inspection of topics such as tangible fixed asset accounts, validation tests applied in the inspection of accounts, amortisation, and valuation are discussed.