İlkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin sevgi değerine yönelik algıları
Perceptions of primary school fourth grade students i̇ntended for the value of love
  1. Tez No: 580821
  2. Yazar: AYNUR KILIÇ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEHER YARAR KAPTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Değer Eğitimi, İlkokul Dördüncü Sınıf Öğrencileri, Sevgi Değeri, Value Education, Primary School Fourth Grade Students, Love Value
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel Eğitim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 177
Özet
Bu araştırmada, ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin sevgi değerine yönelik algılarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışma, çok yöntemli nitel çalışma olarak desenlenmiş, betimsel özel durum çalışmasıdır. Çalışma grubu, 478 ilkokul dördüncü sınıf öğrencisinden oluşmaktadır. Veri toplama aracı olarak;“Kişisel Bilgi Formu”,“Sevgi Eğilim Ölçeği”,“Sevgi Değerine Yönelik Uygulama Çalışması”ve“Yarı Yapılandırılmış Görüşme Formu”kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; kız öğrencilerin sevgi değerine yönelik ahlaki davranış düzeyleri ile erkek öğrencilerin sevgi değerine yönelik ahlaki davranış düzeyleri arasında kız öğrenciler lehine anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir. Öğrenci resimleri incelendiğinde ise; öğrencilerin sevgi değeri ile ilgili 19 farklı alt boyutta resim yaptığı belirlenmiştir. Bu durumda öğrencilerin sevgi değerine yönelik algılarının çeşitlilik gösterdiği anlaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, it was aimed to determine the perceptions of fourth grade primary school students towards the value of love. This is a descriptive case study designed as a multi-method qualitative study. The study group consisted of 478 fourth grade students. As data collection tool;“Personal Information Form”,“Love Tendency Scale”,“Application Study İntended For The Value Of Love”, and“Semi-Structured Interviev Form”was used. As a result of the research; a significant difference was found in favor of female students between the moral behavior levels of female students towards the value of love and the moral behavior levels of male students towards the value of love. When the students pictures are examined; It was determined that the students painted 19 different sub-dimensions about the value of love. In this case, it can be said that the students' perception intended for love value is show diversity.