A congestion pricing approach to reduce traffic jams in urban arterial networks
Şehir içi ana arter ağlarında trafik tıkanıklığını gidermek için sıkışıklık fiyatlandırma yaklaşımı
  1. Tez No: 582608
  2. Yazar: AYŞE NİLAY ALPAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SÜLEYMAN HAKAN ÖZAKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Trafik tıkanıklığı, sıkışıklık fiyatlandırma, kesikli olay benzetimi, Traffic jams, congestion pricing, discrete event simulation
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Basit bir şehir ağı için trafik sıkışıklığı yönetimine yardımcı olacak yeni bir yaklaşım getirilmektedir. Vickrey tek darboğaz modeli, tek bir işe gidiş rotası için etkilidir. Ancak basit yol ağlarında bile belli bir bölgedeki tıkanıklık, ağın geri kalanındaki akış değerlerini etkileyecektir. Denge akış değerlerini belirlemek için adım adım bir yöntem kullanarak, bazı basitleştirici varsayımlarla birlikte tüm darboğazdaki kuyruk noktaları için tekli darboğaz yaklaşımını ayrı ayrı kullanmak mümkündür. Kuyruğun derecesini ölçmek için kullanılan ortalama bekleme süresi simülasyon yaklaşımıyla hesaplanmıştır, bunun yanında bu değer için bir analitik formül de bulunmuştur. Ortalama bekleme süresi ile ilgili tespit edilen bir paradoks da vurgulanmaktadır.
Özet (Çeviri)
A novel approach is introduced to aid congestion toll management for a simple city network. Vickrey's single bottleneck model is effective for a single commuter's route; however even in simple road networks congestion in a certain zone will affect the flow values in the rest of the network. Using a step by step methodology to determine equilibrium flow values, it is possible to use the single bottleneck approach separately for all bottleneck queue formations with some simplifying assumptions. Average waiting time is used to evaluate the severity of a queue and is computed with simulation runs. An analytical derivation for the waiting time is also made and a paradoxical result is also highlighted.