Newtonyen olmayan kalkülüs ve genel konvekslik
Non-newtonian calculus and general convexity
  1. Tez No: 584489
  2. Yazar: MUHAMMET ÖZBUCAK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALPER EKİNCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Konvekslik, klasik eşitsizlikler, α aritmetik, yıldız calculus, yıldız konvekslik, Hermite-Hadamardtypeinequalities, Hölder inequality, Power-mean inequality, convex functions, conformable fractional integrals
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi NEWTONYEN OLMAYAN KALKÜLÜS VE GENEL KONVEKSLİK Muhammet ÖZBUCAK Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Alper EKİNCİ Bu tezin temel amacı newtonyen olmayan aritmetik ile ilgili bilgi vermek ve konvekslik ile ilişkisini göstermektir. α aritmetik tanımı yapılmış ve bazı bilinen aritmetikler uygulama olarak verilmiştir. Konvekslik, eşitsizlik, newtonyen olmayan analiz ile konvekslik ve klasik eşitsizliklerle ilgili bilgi verilmiştir. Son olarak newtonyen olmayan analizdeki konvekslik tanımına yer verilmiştir. 2019, 61 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis NON-NEWTONIAN CALCULUS AND GENERAL CONVEXITY Muhammet ÖZBUCAK Ağrı İbrahim Çeçen University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Dr. Öğr. Üyesi Alper EKİNCİ The purpose of the present thesis is to give information related with non-newtonien arithmetic and to show the relation with convexity of it. It was introduced the alpha arithmetic and was given some applications of well-know arithmetic. Moreover, it was given some informations conceming convexity, inequalities, clasical inequalities, and non-newtonien calculus. Finally, it was given place to the definition of convexity in the non-newtonien calculus. 2019, 61 pages