Hemen hemen artan diziler üzerine
On almost increasing sequences
  1. Tez No: 585204
  2. Yazar: BİLGE SARIKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET ÖZARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Pozitif monoton azalmayan diziler, Mutlak matris toplanabilme, Riesz ortalaması, Sonsuz seriler, Hölder eşitsizliği, Minkowski eşitsizliği, Hemen hemen artan diziler, Positive monotonic non-decreasing sequences, Absolute matrix summability, Riesz mean, Infinite series, Hölder's inequality, Minkowski's inequality, Almost increasing sequences
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Tez beş bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, yapılan araştırma üzerine genel bilgiler ve temel tanımlar ile teoremler verilmiştir. İkinci bölümde, yöntem ve materyaller ile ilgili bazı bilgiler verilmiştir. Üçüncü bölümde, sonsuz serilerin toplanabilmesi ile alakalı teoremlerin hemen hemen artan diziler ve pozitif monoton azalmayan diziler yardımıyla toplanabilmeye genellemelerini veren teoremler ifade ve ispat edilmiştir. Dördüncü bölümde, sonsuz serilerin toplanabilmesi ile ilgili teoremlerin ve toplanabilmeye genellemelerini veren teoremler ifade edilip ispatlanmıştır. Beşinci bölümde ise, yapılan çalışmalar üzerine bazı sonuçlar verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The thesis contains of five sections. In the first section, general informations on the research and basic definitions and theorems are given. In the second section, some informations dealing with method and materials are given. In the third section, theorems which give generalizations of theorems about summability of infinite series to summability are expressed and proved with the help of almost increasing sequences and positive monotonic non-decreasing sequences. In the fourth section, theorems which give generalizations of theorems related to summability of infinite series to and summability are expressed and proved. In the fifth section, some results on studies are given.