Kötülük problemi: Yunus Emre örneği
The problem of evil: Yunus Emre case
- Tez No: 585378
- Danışmanlar: PROF. DR. METİN YASA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Felsefe, Halk Bilimi (Folklor), Religion, Philosophy, Folklore
- Anahtar Kelimeler: Yunus Emre, Divan, Kötülük Türleri, Kötülük Problemi, Yunus Emre, Divan, The Problem of Evil, Types of evil
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
“Kötülük Problemi: Yunus Emre Örneği”adlı bu çalıĢmamız, Yunus Emre'nin Divan ve Risaletü'n Nushiyye eserlerine atıfla kötülük, kötülük problemi ve ilgili probleme iliĢkin çözüm önerilerinin nasıl ele alındığını irdeleme ve din felsefesi bilim dalına sağladığı katkıyı araĢtırma ve açıklama doğrultusunda ĢekillenmiĢ bir öze sahiptir. Tezimiz giriĢ, iki bölüm ve sonuçtan oluĢmaktadır. GiriĢ, araĢtırmanın problem durumu, amacı, önemi, kapsamı, sınırlılıkları ve metodu bağlamında kimi açıklamaları, ilk bölüm ise kötülük probleminin tarihsel ardalanı, kötülük türleri ve kötülük problemine iliĢkin yaklaĢımları içerir. Tezimizin ikinci bölümü, Yunus'un kötülük problemi bağlamında dile getirdiği tanım, yaklaĢım ve çözümlerden oluĢurken, sonuç bölümünde ise anılan probleme yönelik ulaĢılan temel veri, yorum ve düĢüncelere yer verilmiĢtir.
Özet (Çeviri)
This studies called as“The Problem of Evil: Yunus Emre Case”, has an essence with shaped in the direction of researching and explaining the contribution of the philosophy of religion and examining how the notion of evil, the notion of the evil problem and solution offers associated with the problem with reference to the Yunus Emre's literary works as“Divan”and“Risaletü'n- Nushiyye”are handled. The thesis consists of introduction, two other parts and conclusion. The introduction consists of problem status of studies, objective, importance, content, restriction and some explanations as part of method and first part consists of chronology of evil problem, evil types, including of approaches to the evil problem. The second part of thesis consist of Yunus's definiton as part of the evil problem, approaching and solutions while it was given that the reached basic data for the above-cited problem, comment and opinion in the conclusion section.